Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Sušeni luk kao začin /

Kratki vodič i praktični savjeti za sušenje luka

Sušeni luk odličan je začin koji možete i sami napraviti. Kako napraviti dobar sušeni luk?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sušeni luk je začin koji možete dobiti sušenjem luka u pećnici. Sušeni luk je izvrstan način za iskorištavanje luka i pripremu za buduću upotrebu. Čuvajte sušeni luk na hladnim, suhim mjestima na sobnoj temperaturi u spremnicima izvan sunčeve svjetlosti.

Sastojci potrebni da se pripremi sušeni luk su 10 komada luka. Luku uklonite korijen, vrh i ljusku te ga nasjeckajte. Zagrijte pećnicu na 70°C. Dok se pećnica zagrijava, luk posložite u jednom sloju pleh za pećnicu te stavite pleh u pećnicu.

Kako biste pripremili sušeni luk, održavajte temperaturu na 70°C. Potrebno je manje topline za održavanje kako sušenje napreduje, stoga pažljivo pratite temperaturu na kraju sušenja. Često provjeravajte luk i često okrećite posude. Na početku procesa sušenja, ne postoji zabrinutost da će zagorjeti, ali kada je skoro suh, proizvod može vrlo lako zagorjeti. Čak i lagano zaprživanje uništava okus i može smanjiti nutritivnu vrijednost, stoga pazite da temperatura ne poraste iznad 70°C. Sušeni luk je gotov i spreman za upotrebu. Sušeni luk će biti krhak kada se osuši i raspadat će se kada ga zgnječite. Možete uživati u sušenom luku i iskoristiti ga kao začin sljedećih 6 mjeseci.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike