Sušene rajčice su upravo ono što im ime kaže, rajčice koje su sušene na suncu ili u pećnici. Kao rezultat toga, rajčica gubi većinu svog tekućeg sadržaja, ostavljajući je smežuranom, čudnog oblika i tamnocrvene boje. Nakon sušenja, okus rajčice postaje puno intenzivniji, pa se sušene rajčice ne bi trebale mijenjati sa svježim rajčicama u receptima.
Prvi način za upotrebu sušene rajčice je u sendvičima i salatama. Ponovno vratite rajčicama okus i sočnost mariniranjem u malo preljeva za salatu, a zatim uživajte u rajčicama u salati ili u sendviču. Sušene rajčice možete i pasirati u preljev za salatu kako biste napravili dresing od rajčice.
Čips od rajčice je još jedan način za upotrebu sušene rajčice. Tanko narezane rajčice pokapajte maslinovim uljem i pospite solju. Osušite i dehidrirajte rajčice dok ne postanu hrskave i poslužite kao čips s umakom po vašem izboru.
Još jedan način upotrebe sušene rajčice je mljevenje rajčice u prah. Sušene rajčice pasirajte u prah i spremite u staklenku. Koristite mljevene rajčice za pojačavanje okusa rajčice u receptima. Pomiješajte mljevenu rajčicu s vodom da nastane pasta te koristite kao začin u raznim receptima.