Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarski trikovi /

Što je kuhanje na lešo? Kako se priprema brokula na lešo?

Želite pripremiti brokulu bez gubitka hranjivih tvari? Kuhanje brokule na lešo savršen je način za to. Otkrijte što je kuhanje na lešo i kako se kuha brokula na lešo.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kuhanje na lešo je tehnika pripreme hrane koja se temelji na blagom i nježnom kuhanju u vodi, često bez dodavanja ulja ili masnoća. Ova metoda omogućuje nam da zadržimo prirodne okuse i hranjive tvari namirnica, što rezultira ukusnim i nutritivno bogatim obrocima. Jedna od najboljih namirnica za pripremanje na lešo je brokula. Osim što je ukusna, brokula je prepuna vitamina, minerala i vlakana, što je čini izvrsnim izborom za uravnoteženu prehranu.

Sastojci za brokulu na lešo su:

500 grama brokule

600 ml vode šalice vode

1 žličica soli

Sok od pola limuna

1 žlica maslinovog ulja

Svježe mljeveni crni papar, po ukusu

Kada želite pripremiti ovaj recept za brokulu na lešo najprije operite i očistite brokulu te je razdvojite na manje cvjetiće. U velikom loncu zakuhajte vodu, dodajte sol i smanjite temperaturu tako da voda lagano vri. Stavite cvjetiće brokule u lagano ključajuću vodu i kuhajte 2-3 minute, dok ne postanu svijetlozelene boje i postanu blago hrskavi.

Pažljivo ocijedite brokulu u cjedilu i prebacite je u zdjelu s ledom i hladnom vodom kako biste zaustavili proces kuhanja. Nakon što se brokula ohladi, ocijedite je i stavite je na tanjur. Pokapajte sokom limuna i maslinovim uljem. Posolite i popaprite po ukusu. Poslužite brokulu na lešo kao hranjiv prilog uz vaš glavni obrok. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike