Mrkva je u vrhuncu svoje sezone početkom ljeta. Međutim, vrtlari često imaju više mrkve nego što stignu iskoristiti. Stoga je najbolji način za spremanje mrkve za zimu zamrzavanje. Naučite kako zamrznuti mrkvu pomoću osnovne metode i vrhunskih savjeta.
Zamrzavanje mrkve odličan je način da izbjegnete bacanje hrane. Kao i kod većine povrća, ako se zamrzne sirova mrkva, tekstura, okus, boja i hranjiva vrijednost mrkve se pogoršavaju. Obavezno blanširajte povrće kako biste sačuvali te elemente. Uvijek koristite mrkvu koja je na vrhuncu svoje svježine.
Međutim, ako stvarno ne želite blanširati mrkvu prije zamrzavanja, postoji još jedan način za spremanje mrkve za zimu. U tom slučaju morate je narezati na kockice ili sitno nasjeckati, zamrznuti na pladnju dok ne postane čvrsta, zatim prebaciti u označenu vrećicu za zamrzavanje koja se može zatvoriti, izbacivši sav višak zraka. Međutim, neblanširanu zamrznutu mrkvu potrebno je iskoristiti u roku od nekoliko tjedana.