Recepti kako pripremiti ukusne smrznute lignje
Mnogi kuhari izbjegavaju pripremu lignji zbog zloglasne gumenaste teksture, no tajna savršenih lignji leži u brzini i temperaturi kuhanja. Lignje se moraju brzo kuhati na jakoj vatri ili polako kako bi se postigla odgovarajuća tekstura.
Sastojci potrebni da se pripremi ukusan recept za smrznute lignje su:
500 grama očišćenih lignji
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna
1/4 žličice soli
1/8 žličice svježe mljevenog crnog papra
1 žlica sitno nasjeckanog svježeg peršina
Kriške limuna
Prvo što trebate učiniti kada pripremate ovaj recept za smrznute lignje je pripremiti vatru za roštilj. Dok se roštilj zagrijava, lignje isperite hladnom tekućom vodom i osušite papirnatim ručnicima.
Tijelo lignje zarežite po dužini s jedne strane i ravno otvorite. Prepolovite pipke ako su preveliki. U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar. Dodajte tijela i pipke lignje u zdjelu, miješajući da se ravnomjerno prekriju. Tijela lignji uzdužno navucite na čačkalice za ražnjiće. Navucite pipke na zasebne čačkalice. Lignje pecite na roštilju, okrećući jednom, dok ne postanu prozirne, oko 2 minute. Skinite lignje s ražnjića i složite ih na pladanj.
Ovaj recept za smrznute lignje je gotov i lignje su spremne za posluživanje. Lignje pospite peršinom i poslužite s kriškama limuna.
403 Forbidden