Mediteranska kuhinja /

Recepti kako pripremiti ukusne smrznute lignje

Image
Foto: Pixabay

Smrznute lignje mogu se pronaći u gotovo svim supermarketima, a jednostavne su za pripremu. Pratite recept i pripremite ukusan ručak od smrznutih lignji.

8.9.2022.
10:26
Pixabay
VOYO logo

Mnogi kuhari izbjegavaju pripremu lignji zbog zloglasne gumenaste teksture, no tajna savršenih lignji leži u brzini i temperaturi kuhanja. Lignje se moraju brzo kuhati na jakoj vatri ili polako kako bi se postigla odgovarajuća tekstura.

Sastojci potrebni da se pripremi ukusan recept za smrznute lignje su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 grama očišćenih lignji
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna
  • 1/4 žličice soli
  • 1/8 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 1 žlica sitno nasjeckanog svježeg peršina
  • Kriške limuna

Prvo što trebate učiniti kada pripremate ovaj recept za smrznute lignje je pripremiti vatru za roštilj. Dok se roštilj zagrijava, lignje isperite hladnom tekućom vodom i osušite papirnatim ručnicima.

Tijelo lignje zarežite po dužini s jedne strane i ravno otvorite. Prepolovite pipke ako su preveliki. U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar. Dodajte tijela i pipke lignje u zdjelu, miješajući da se ravnomjerno prekriju. Tijela lignji uzdužno navucite na čačkalice za ražnjiće. Navucite pipke na zasebne čačkalice. Lignje pecite na roštilju, okrećući jednom, dok ne postanu prozirne, oko 2 minute. Skinite lignje s ražnjića i složite ih na pladanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj recept za smrznute lignje je gotov i lignje su spremne za posluživanje. Lignje pospite peršinom i poslužite s kriškama limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo