Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Mediteranska kuhinja /

Recepti kako pripremiti ukusne smrznute lignje

Smrznute lignje mogu se pronaći u gotovo svim supermarketima, a jednostavne su za pripremu. Pratite recept i pripremite ukusan ručak od smrznutih lignji.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Mnogi kuhari izbjegavaju pripremu lignji zbog zloglasne gumenaste teksture, no tajna savršenih lignji leži u brzini i temperaturi kuhanja. Lignje se moraju brzo kuhati na jakoj vatri ili polako kako bi se postigla odgovarajuća tekstura.

Sastojci potrebni da se pripremi ukusan recept za smrznute lignje su:

500 grama očišćenih lignji

1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna

1/4 žličice soli

1/8 žličice svježe mljevenog crnog papra

1 žlica sitno nasjeckanog svježeg peršina

Kriške limuna

Prvo što trebate učiniti kada pripremate ovaj recept za smrznute lignje je pripremiti vatru za roštilj. Dok se roštilj zagrijava, lignje isperite hladnom tekućom vodom i osušite papirnatim ručnicima.

Tijelo lignje zarežite po dužini s jedne strane i ravno otvorite. Prepolovite pipke ako su preveliki. U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar. Dodajte tijela i pipke lignje u zdjelu, miješajući da se ravnomjerno prekriju. Tijela lignji uzdužno navucite na čačkalice za ražnjiće. Navucite pipke na zasebne čačkalice. Lignje pecite na roštilju, okrećući jednom, dok ne postanu prozirne, oko 2 minute. Skinite lignje s ražnjića i složite ih na pladanj.

Ovaj recept za smrznute lignje je gotov i lignje su spremne za posluživanje. Lignje pospite peršinom i poslužite s kriškama limuna.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike