Kako se radi dobra smjesa za ćevape?
Ćevapi su standard za svaki roštilj ili za večeru kada ne znamo što napraviti. Odlična smjesa za domaće ćevape. Sočni ćevapi napravljeni od mljevene janjetine, svinjetine, marinirani u raznim začinima, pečeni na roštilju/pećnici i posluženi sa zelenim ajvarom.
Puni soka i okusa, ovi ćevapi po receptu savršeni su kao predjelo za svaku večeru.
Sastojci za izradu smjese za ćevape:
100 g žutog luka, grubo nasjeckanog
500 g mljevenog mesa
1 1/2 žličice soli
1 žlica mljevenog češnjaka
1 žličica svježe mljevenog crnog papra
1/2 žličice crvene paprike
2 žlice ulja
1 žličica sušenog peršina
Priprema smjese za ćevape:
Uzmite malo veću posudu te stavite sve sastojke u posudu te dobro izmiješajte. Oblikovati u oblik ćevapa rukama.