Slatko kiseli-umak poslužite uz omiljeno mesno jelo
Slatko-kiseli umak brz je i jednostavan za napraviti i sjajno se uklapa uz pohanu piletinu. Osim uz piletinu jako se dobro slaže uz mnoga druga jela. Donosimo provjereni recept za slatko-kiseli umak.
Sastojci za slatko kiseli umak:
1 žlica kukuruznog škroba
15 ml vode
160 ml soka od ananasa
80 ml rižinog octa
75 g svijetlosmeđeg šećera
45 ml kečapa
15 ml soja umaka
Slatko-kiseli umak – priprema:
U maloj posudi pomiješajte kukuruzni škrob i vodu. Stavite na stranu. U srednje velikoj tavi pomiješajte sok od ananasa, rižin ocat, smeđi šećer, kečap i sojin umak i pustite da zavrije na srednjoj vatri. Umiješajte kašu od kukuruznog škroba i kuhajte dok se ne zgusne, oko 1 do 2 minute.
Maknite slatko kiseli umak s vatre i odmah upotrijebite ili čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 2 tjedna.