Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Slatko kiseli-umak poslužite uz omiljeno mesno jelo

Domaći slatko-kiseli umak brz je, jednostavan i savršen je začin za piletinu ili bilo koje drugo meso. Pratite recept i napravite domaći slatko-kiseli umak.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Slatko-kiseli umak brz je i jednostavan za napraviti i sjajno se uklapa uz pohanu piletinu. Osim uz piletinu jako se dobro slaže uz mnoga druga jela. Donosimo provjereni recept za slatko-kiseli umak.

Sastojci za slatko kiseli umak:

1 žlica kukuruznog škroba

15 ml vode

160 ml soka od ananasa

80 ml rižinog octa

75 g svijetlosmeđeg šećera

45 ml kečapa

15 ml soja umaka

Slatko-kiseli umak – priprema:

U maloj posudi pomiješajte kukuruzni škrob i vodu. Stavite na stranu. U srednje velikoj tavi pomiješajte sok od ananasa, rižin ocat, smeđi šećer, kečap i sojin umak i pustite da zavrije na srednjoj vatri. Umiješajte kašu od kukuruznog škroba i kuhajte dok se ne zgusne, oko 1 do 2 minute.

Maknite slatko kiseli umak s vatre i odmah upotrijebite ili čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 2 tjedna.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike