Recept i priprema /

Slatko kiseli-umak poslužite uz omiljeno mesno jelo

Image
Foto: Pixabay

Domaći slatko-kiseli umak brz je, jednostavan i savršen je začin za piletinu ili bilo koje drugo meso. Pratite recept i napravite domaći slatko-kiseli umak.

10.9.2022.
15:31
Pixabay
VOYO logo

Slatko-kiseli umak brz je i jednostavan za napraviti i sjajno se uklapa uz pohanu piletinu. Osim uz piletinu jako se dobro slaže uz mnoga druga jela. Donosimo provjereni recept za slatko-kiseli umak.

Sastojci za slatko kiseli umak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 15 ml vode
  • 160 ml soka od ananasa
  • 80 ml rižinog octa
  • 75 g svijetlosmeđeg šećera
  • 45 ml kečapa
  • 15 ml soja umaka

Slatko-kiseli umak – priprema:

U maloj posudi pomiješajte kukuruzni škrob i vodu. Stavite na stranu. U srednje velikoj tavi pomiješajte sok od ananasa, rižin ocat, smeđi šećer, kečap i sojin umak i pustite da zavrije na srednjoj vatri. Umiješajte kašu od kukuruznog škroba i kuhajte dok se ne zgusne, oko 1 do 2 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknite slatko kiseli umak s vatre i odmah upotrijebite ili čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 2 tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo