Lisnato tijesto ideje /

Ideje za slatka jela od lisnatog tijesta

Image
Foto: Pixabay

Jedno od slatkih jela od lisnatog tijesta jesu kiflice. Donosimo recept za ove jednostavne kiflice.

31.10.2021.
13:27
Pixabay
VOYO logo

Lisnato tijesto je tijesto pripremljeno bez šećera, ima slojevitu strukturu i bogato je masnoćom. Sastoji se od brašna, masnoće, malo soli i vode. Pripremanje lisnatog tijesta zahtijeva dosta vremena, zato što se tijesto uvijek nanovo valja. Zahvaljujući tome nastaju slojevi koji su povezani tankim listićima maslaca. Donosimo recepte za slatka jela od lisnatog tijesta.

Sastojci za slatko jelo od lisnatog tijesta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 lista lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • čokoladni namaz

Lisnato tijesto razvaljajte i podijelite na šest jednakih kvadrata i svaki kvadrat ukoso podijelite na dva jednaka dijela – tako da dobijete 12 trokuta.

Svaki trokut namažite sa malo čokoladnog namaza i zamotajte tako da vrhove zavrnute prema unutra (da ne zagore). Poslažite u veliku tepsiju, premažite jajetom i pecite oko 20 minuta – manje više ovisno o vašoj želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan recept za slatka jela od lisnatog tijesta jest recept za štrudlu od šljiva koji će vas oduševiti.

Sastojci potrebni za slatko jelo od lisnatog tijesta su:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 1 čašica punomasnog jogurta
  • 3 žlice šećera
  • 4 žlice pšeničnog griza
  • 9 većih šljiva očišćenih
  • 1 jaje za premazivanje
  • 2 žlice badema u listićima za posipanje
  • 2 žlice šećera u prahu, za posipanje

Priprema: Odmah upalite pećnicu na 200 stupnjeva i pustite ju da se grije. U posudi pomiješajte jogurt, šećer i pšenični griz. Ostavite sa strane.

Odrolajte lisnato tijesto zajedno s papirom za pečenje. Nemojte uklanjati papir za pečenje koji dobiješ s lisnatim tijestom, na njemu ćeš peći štrudlu. Sa svake strane lisnatog zareži trakice debljine jednog centimetra. Nemoj rezati do kraja, samo zareži da bi mogla kasnije napraviti pletenicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po sredini tijesta, ondje gdje niste zarezali, ravnomjerno razmažite smjesu jogurta, šećera i griza. Po toj smjesi posložite polovice očišćenih šljiva. Trakice preklopite jednu preko druge tako da čine pletenicu. Premažite štrudlu razmućenim jajetom i pospi listićima badema Pecite 25-30 minuta, dok ne dobijete lijepu zlatnu boju.

Prije posluživanja ohladiti i posuti šećerom u prahu! Upravo ste završili pripremu ovog slatkog jela od lisnatog tijesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo