Ukusan slani doručak je najbolji način za početak dana, a kada vam ponestane ideja za recepte, ne morate brinuti. Prva ideja za slani doručak su ukusna peciva sa hrenovkama, a druga ideja je ukusni doručak sa slaninom i jajima.
Sastojci potrebni za peciva sa hrenovkama - ideja za slani doručak:
- 300 grama pripremljenog tijesta za pećnicu
- 4 hrenovke
- 6 kriški slanine
- 4 velika jaja
- 1 žlica neslanog maslaca
- 50 grama nasjeckanog sira cheddar
Kako biste pripremili ovaj slani doručak najprije pecite slaninu na štednjaku dok ne postane hrskava. Ostavite da se malo ohladi i nasjeckajte na vrlo male komadiće. Umutite jaja dok se potpuno ne sjedine i pecite ih na maslacu dok se ne stvrdnu. Nakon toga zagrijte pećnicu na 180°C.
Tijesto narežite u obliku polumjeseca razrežite na tri manja, duga i tanka trokuta. Svaki trokut pospite s malo slanine. Na vrh stavite malu žličicu umućenih jaja te stavite jednu polovicu hrenovke. Tjesteninu rolajte dok se potpuno ne omotaju tijestom. Pecivo stavite na nepodmazan lim za pečenje te pospite cheddar sirom. Ovaj slani doručak pecite 10 do 15 minuta ili dok lagano ne porumene te poslužite odmah.
Sastojci potrebni za doručak sa slaninom i jajima:
- 4 velika jaja
- 6 trakica dimljene slanine
- 4 kriške kruha od cjelovitog zrna pšenice
- 1 limenka zapečenog graha
- 1 žlica neslanog maslaca
Kako biste pripremili ovaj slani doručak najprije zapečeni grah stavite u srednju posudu na umjerenu vatru. Pustite da zavrije, zatim smanjite vatru i lagano kuhajte. U međuvremenu popržite slaninu do željene hrskavosti, a zatim je ocijedite na papirnatim ručnicima. U istoj posudi u kojoj se pržila slanina ispecite jaja. Tostirajte kruh i premažite ga maslacem. Na tost stavite jaja i dodajte slaninu i prilog zapečenog graha.
Ovaj slani doručak je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!