Sendvič s mljevenim mesom
Sendvič s mljevenim mesom jedan je od načina kako možete napraviti sendvič. Za pripremu ovog sendviča treba vam miješano mljeveno meso.
Sendvič možete poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo.
Sendvič s mljevenim mesom sastojci:
žemlja
60 dkg miješanog mljevenog mesa
4 žlice kečapa
1 dcl mlijeka
2 glavice luka
jaje
pola žličice sušenog origana
8 listova zelene salate
pola žličice sušenog bosiljka
4 kriške kruha
sol
papar
Sendvič s mljevenim mesom priprema:
Žemlju narežite na kocke, posolite i stavite u posudu s mlijekom neka stoji 15 minuta.
Umutite jaje i dodajte luk, bosiljak, origano i papar. Izmiješajte i dodajte mljeveno meso. Napravite rukom smjesu.
Oblikujte komade debljine oko 5 cm i premjestite na lim za pećenje. Pecite oko pola sata na 190 stupnjeva.
Kada semeso ohladi, narežite ga na kriške.
Uzmite krišku kruha, stavite list salate i nekoliko koluta luka, kriške mesa i kečap. Sendvič s mljevenim mesom je gotov i spreman za posluživanje.