Sekeli gulaš jelo je koje su radile naše bake, vrlo je jednostavno za pripremu, ukusno je i hranjivo. Najčešće se priprema u zimskim mjesecima.
Sekeli gulaš sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 60 dkg svinjskih rebara
- 2 dcl mesne juhe
- žličcia slatke mljevene paprike
- 2 glavice luka
- 75 dkg kiselog kupusa
- lovorov list
- 1 dcl milerama
- 5 zrna klekove bobe
- ulje
- sol
- papar
Sekeli gulaš priprema:
Meso narežite na manje kodiće i pržite na ulju. Dodajte luk i pirjajte na laganoj vatri. Začinite sa soli i posipajte mljevenom crvenom paprikom. Promiješajte i dodajte kiseli kupus, lovorov list i klekove bobe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sve pirjate uz podlijevanje mesnim temeljcem. Kada kupus omekša dodajte kiselo vrhnje i kada provri maknite s vatre.
Sekeli gulaš je spreman za posluživanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa