Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Glavno jelo /

Kako napraviti sarmu?

Kako napraviti sarmu? Osnova svake sarme je mljeveno meso i kiseli kupus.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Postoje različite varijante pripreme sarme. Kako napraviti sarmu? Baza svake sarme je mljeveno meso i kiseli kupus, ostali sastojci se mogu razlikovati od recepta do recepta, ali na kraju uvijek dobivamo ukusno jelo.

Sarma sastojci:

velika glavica kiselog kupusa

20 dkg mljevene junetine

80 dkg mljevene svinjetine

2 glavice luka

žličica slatke mljevene paprike

10 dkg pancete

3 češnja češnjaka

15 dkg riže

5 dkg brašna

peršin

jaje

ulje

sol

papar

Sarma priprema:

Luk stavite pirjate i dodajte češnjak. Meso začinite sa soli i paprom i dodajte rižu. ZAtim, pancetu, crvenu papriku, jaje i prstohvat peršina.

U smjesu na kraju dodajte prženi luk i češnjak.

Odvojite listove kupusa, preostali dio narežite na trake.

NA dno posude u kojoj ćete kuhati sarmu stavite narezani kupus. U listove kupusa stavljajte nadjev od mesa i zarolajte. Slažite sarmu do sarme i na red sarmi složite red rezanog kiselog kupusa.

Stavite na vrh suho meso i crvenu papriku, ulijte vode da prekrije sastojte i kuhate oko dva i pol sata.

Na kraju radite zapršku tako da na malo ulja prepržite brašno i na kraju dodate crvenu papriku uz stalno miješanje. Dodajte hladne vode i pire od rajčice i kuhajte kratko. Zapršku prelijte preko sarme i neka još kuha 10 minuta.

Sarma je gotova i možete je poslužiti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike