Glavno jelo /

Kako napraviti sarmu?

Image

Kako napraviti sarmu? Osnova svake sarme je mljeveno meso i kiseli kupus.

30.7.2021.
15:23
VOYO logo

Postoje različite varijante pripreme sarme. Kako napraviti sarmu? Baza svake sarme je mljeveno meso i kiseli kupus, ostali sastojci se mogu razlikovati od recepta do recepta, ali na kraju uvijek dobivamo ukusno jelo.

Sarma sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • velika glavica kiselog kupusa
  • 20 dkg mljevene junetine
  • 80 dkg mljevene svinjetine
  • 2 glavice luka
  • žličica slatke mljevene paprike
  • 10 dkg pancete
  • 3 češnja češnjaka
  • 15 dkg riže
  • 5 dkg brašna
  • peršin
  • jaje
  • ulje
  • sol
  • papar

Sarma priprema:

Luk stavite pirjate i dodajte češnjak. Meso začinite sa soli i paprom i dodajte rižu. ZAtim, pancetu, crvenu papriku, jaje i prstohvat peršina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U smjesu na kraju dodajte prženi luk i češnjak.

Odvojite listove kupusa, preostali dio narežite na trake.

NA dno posude u kojoj ćete kuhati sarmu stavite narezani kupus. U listove kupusa stavljajte nadjev od mesa i zarolajte. Slažite sarmu do sarme i na red sarmi složite red rezanog kiselog kupusa.

Stavite na vrh suho meso i crvenu papriku, ulijte vode da prekrije sastojte i kuhate oko dva i pol sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju radite zapršku tako da na malo ulja prepržite brašno i na kraju dodate crvenu papriku uz stalno miješanje. Dodajte hladne vode i pire od rajčice i kuhajte kratko. Zapršku prelijte preko sarme i neka još kuha 10 minuta.

Sarma je gotova i možete je poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo