Kako napraviti sarmu?
Postoje različite varijante pripreme sarme. Kako napraviti sarmu? Baza svake sarme je mljeveno meso i kiseli kupus, ostali sastojci se mogu razlikovati od recepta do recepta, ali na kraju uvijek dobivamo ukusno jelo.
Sarma sastojci:
velika glavica kiselog kupusa
20 dkg mljevene junetine
80 dkg mljevene svinjetine
2 glavice luka
žličica slatke mljevene paprike
10 dkg pancete
3 češnja češnjaka
15 dkg riže
5 dkg brašna
peršin
jaje
ulje
sol
papar
Sarma priprema:
Luk stavite pirjate i dodajte češnjak. Meso začinite sa soli i paprom i dodajte rižu. ZAtim, pancetu, crvenu papriku, jaje i prstohvat peršina.
U smjesu na kraju dodajte prženi luk i češnjak.
Odvojite listove kupusa, preostali dio narežite na trake.
NA dno posude u kojoj ćete kuhati sarmu stavite narezani kupus. U listove kupusa stavljajte nadjev od mesa i zarolajte. Slažite sarmu do sarme i na red sarmi složite red rezanog kiselog kupusa.
Stavite na vrh suho meso i crvenu papriku, ulijte vode da prekrije sastojte i kuhate oko dva i pol sata.
Na kraju radite zapršku tako da na malo ulja prepržite brašno i na kraju dodate crvenu papriku uz stalno miješanje. Dodajte hladne vode i pire od rajčice i kuhajte kratko. Zapršku prelijte preko sarme i neka još kuha 10 minuta.
Sarma je gotova i možete je poslužiti.