Samo za Vas: Rižoto sa šparogama!
Rižoto sa šparogama
Nakon što luk poprimi zlatno-žutu boju, dodajte šparoge i češnjak
25 dkg riže arborio
30 g maslaca
2,5 dcl bijelog vina
10 dkg luka
50 g češnjaka
30 dkg šparoga
0,3 dcl maslinovog ulja
20 g parmezana
PRIPREMA:
U tavicu na kojoj ste zagrijali maslinovo ulje popržite malo kosanog luka. Nakon što luk poprimi zlatno-žutu boju, dodajte šparoge i češnjak. Sve zajedno prelijte zagrijanim temeljcem ili vodom.
Pustite da voda ispari, dodajte rižu te sve skupa zalijte toplim temeljcem. Dodajte soli, papra, bijelog vina, parmezana i maslaca te sve zajedno kuhajte još 20 do 25 minuta dok riža nije al dente.
Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu .