Rižoto sa šparogama
SASTOJCI
Nakon što luk poprimi zlatno-žutu boju, dodajte šparoge i češnjak
- 25 dkg riže arborio
- 30 g maslaca
- 2,5 dcl bijelog vina
- 10 dkg luka
- 50 g češnjaka
- 30 dkg šparoga
- 0,3 dcl maslinovog ulja
- 20 g parmezana
PRIPREMA:
U tavicu na kojoj ste zagrijali maslinovo ulje popržite malo kosanog luka. Nakon što luk poprimi zlatno-žutu boju, dodajte šparoge i češnjak. Sve zajedno prelijte zagrijanim temeljcem ili vodom.
Pustite da voda ispari, dodajte rižu te sve skupa zalijte toplim temeljcem. Dodajte soli, papra, bijelog vina, parmezana i maslaca te sve zajedno kuhajte još 20 do 25 minuta dok riža nije al dente.
Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu.