Kuharica /

Ideja i recept za pripremu ručka sa mljevenim mesom

Image

Mljeveno meso za ručak napunit će vas potrebnom energijom za ostatak dana. Kako pripremiti ručak s mljevenim mesom?

1.10.2022.
11:42
VOYO logo

Kada pripremate ručak s mljevenim mesom, možete pustiti mašti na volju i pripremiti svakakve kombinacije.

Sastojci za ručak sa mljevenim mesom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 1 celer
  • 1 mrkva
  • 600 g mljevenog mesa
  • 3 žlice pirea od rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žličice svježeg lišća timijana
  • 150 ml crnog vina
  • 500 ml goveđeg temeljca
  • 400 g špageta
  • 50 g ribanog parmezana

Ručak sa mljevenim mesom priprema:

Zagrijte ulje u velikoj tavi i dodajte luk, celer i mrkvu. Pržite na srednjoj vatri desetak minuta, povremeno miješajući, dok sastojci ne omekšaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećem koraku pripreme ručka s mljevenim mesom, umiješajte mljeveno meso i kuhajte, razbijajući grudvice mesa drvenom kuhačom, dok ne porumeni.

Dodajte pire od rajčice, češnjak i majčinu dušicu te kuhajte još dvije minute. Ulijte vino, ako ga koristite, i pojačajte vatru da većina alkohola ispari. Smanjite vatru, umiješajte temeljac i začinite. Pokrijte poklopcem koji čvrsto prianja i ostavite lagano kuhati sat vremena dok meso ne omekša i umak se zgusne.

Skinite poklopac i nastavite kuhati 15 minuta. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sačuvajte šalicu vode od kuhanja, zatim ocijedite špagete i dodajte u ragu s parmezanom.

Dobro promiješajte i dodajte malo vode za tjesteninu kako bi umak prekrio špagete. Ručak s mljevenim mesom poslužite uz salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo