Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Ideja i recept za pripremu ručka sa mljevenim mesom

Mljeveno meso za ručak napunit će vas potrebnom energijom za ostatak dana. Kako pripremiti ručak s mljevenim mesom?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kada pripremate ručak s mljevenim mesom, možete pustiti mašti na volju i pripremiti svakakve kombinacije.

Sastojci za ručak sa mljevenim mesom:

1 žlica maslinovog ulja

1 glavica luka

1 celer

1 mrkva

600 g mljevenog mesa

3 žlice pirea od rajčice

2 češnja češnjaka

2 žličice svježeg lišća timijana

150 ml crnog vina

500 ml goveđeg temeljca

400 g špageta

50 g ribanog parmezana

Ručak sa mljevenim mesom priprema:

Zagrijte ulje u velikoj tavi i dodajte luk, celer i mrkvu. Pržite na srednjoj vatri desetak minuta, povremeno miješajući, dok sastojci ne omekšaju.

U sljedećem koraku pripreme ručka s mljevenim mesom, umiješajte mljeveno meso i kuhajte, razbijajući grudvice mesa drvenom kuhačom, dok ne porumeni.

Dodajte pire od rajčice, češnjak i majčinu dušicu te kuhajte još dvije minute. Ulijte vino, ako ga koristite, i pojačajte vatru da većina alkohola ispari. Smanjite vatru, umiješajte temeljac i začinite. Pokrijte poklopcem koji čvrsto prianja i ostavite lagano kuhati sat vremena dok meso ne omekša i umak se zgusne.

Skinite poklopac i nastavite kuhati 15 minuta. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sačuvajte šalicu vode od kuhanja, zatim ocijedite špagete i dodajte u ragu s parmezanom.

Dobro promiješajte i dodajte malo vode za tjesteninu kako bi umak prekrio špagete. Ručak s mljevenim mesom poslužite uz salatu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike