Rižoto sa šparogama odlično jelo za kvalitetan ručak
Ovaj rižoto sa šparogama zasitno je glavno jelo. Rižoto sa šparogama sadrži sve što je potrebno za jedan kvalitetan ručak.
Sastojci za rižoto sa šparogama:
3-4 šalice juhe od povrća ili temeljca
1 hrpa šparoga
2 žlice maslinovog ulja
1 mljevena ljutika
1 stabljika celera, mljevena
2 češnja češnjaka, mljevena
1 šalica riže nekuhane
1/2 šalice bijelog vina ili pileće juhe
1/4 šalice naribanog parmezana
1 žlica maslaca
1 žlica limunovog soka po želji
korica limuna po želji
sol i papar po ukusu
Upute za izradu rižota sa šparogama:
Za početak pripreme rižota sa šparogama stavite juhu u srednji lonac i zakuhajte. Odrežite krajeve šparoga i narežite ih na komade. U kipuću juhu dodajte šparoge i kuhajte oko 3 minute. Cjediljkom prebacite šparoge u zdjelu i smanjite vatru ispod juhe da lagano kuha. Držite na toplom sve vrijeme dok pravite rižoto.
Na srednje jakoj vatri pokapajte maslinovo ulje u drugu posudu. Pirjajte ljutiku i celer oko 5-7 minuta. Dodajte mljeveni češnjak i pirjajte još oko 30 sekundi. Dodajte rižu kako biste pripremili rižoto sa
Nastavite miješati ovu mješavinu riže (često) oko 4-5 minuta. Dodajte vino (ili juhu) i neprestano miješajte dok se gotovo sve ne upije. To bi trebalo trajati 30-60 sekundi. U smjesu od riže umiješajte kutlaču vruće juhe. Miješajte dok se juha ne upije.
Dodajte kuhane šparoge i miješajte dok se sva juha ne upije. Maknite s vatre i umiješajte sir i maslac. Dodajte koricu limuna i limunov sok. Poslužite rižoto sa šparogama odmah u toplim posudama s dodatnim parmezanom (po želji).
403 Forbidden