Recept i priprema /

Rižoto sa šparogama odlično jelo za kvalitetan ručak

Image

Želite pripremiti rižoto sa šparogama? Rižoto sa šparogama može se pripremiti vrlo jednostavno. Donosimo recept kako pripremiti rižoto sa šparogama.

19.3.2022.
9:49
VOYO logo

Ovaj rižoto sa šparogama zasitno je glavno jelo. Rižoto sa šparogama sadrži sve što je potrebno za jedan kvalitetan ručak.

Sastojci za rižoto sa šparogama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3-4 šalice juhe od povrća ili temeljca
  • 1 hrpa šparoga
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 mljevena ljutika
  • 1 stabljika celera, mljevena
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 šalica riže nekuhane
  • 1/2 šalice bijelog vina ili pileće juhe
  • 1/4 šalice naribanog parmezana
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica limunovog soka po želji
  • korica limuna po želji
  • sol i papar po ukusu

Upute za izradu rižota sa šparogama:

Za početak pripreme rižota sa šparogama stavite juhu u srednji lonac i zakuhajte. Odrežite krajeve šparoga i narežite ih na komade. U kipuću juhu dodajte šparoge i kuhajte oko 3 minute. Cjediljkom prebacite šparoge u zdjelu i smanjite vatru ispod juhe da lagano kuha. Držite na toplom sve vrijeme dok pravite rižoto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na srednje jakoj vatri pokapajte maslinovo ulje u drugu posudu. Pirjajte ljutiku i celer oko 5-7 minuta. Dodajte mljeveni češnjak i pirjajte još oko 30 sekundi. Dodajte rižu kako biste pripremili rižoto sa
šparogama.

Nastavite miješati ovu mješavinu riže (često) oko 4-5 minuta. Dodajte vino (ili juhu) i neprestano miješajte dok se gotovo sve ne upije. To bi trebalo trajati 30-60 sekundi. U smjesu od riže umiješajte kutlaču vruće juhe. Miješajte dok se juha ne upije.

Dodajte kuhane šparoge i miješajte dok se sva juha ne upije. Maknite s vatre i umiješajte sir i maslac. Dodajte koricu limuna i limunov sok. Poslužite rižoto sa šparogama odmah u toplim posudama s dodatnim parmezanom (po želji).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo