Recept i priprema /

Rižoto s tikvicama odličan izbor za ručak bez mesa

Image
Foto: Pixabay

Rižoto s tikvicama odlična je ideja za ručak bez mesa. Pripremite ukusan rižoto s tikvicama uz pomoć recepta.

18.8.2022.
12:22
Pixabay
VOYO logo

Ovo kremasto glavno jelo dobiva dašak boje s dodatkom tikvica, sušenih rajčica i bosiljka. Uz puno manje maslaca nego u tipičnom receptu za rižoto. Isto tako u ovom receptu za rižoto s tikvicama nema trčanja za sastojcima koje nemate pri ruci! Rezultat je lijep, lagan okus u vrlo zasitnom obroku.

Sastojci za rižoto s tikvicama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 7 šalica povrtnog temeljca
  • 1 žlica maslaca
  • 1 srednja glavica luka, nasjeckana
  • 2 šalice riže
  • tikvica
  • 10 sušenih rajčica, omekšanih i nasjeckanih
  • žličica majčine dušice, zdrobljene
  • sol i papar
  • 3 žlice ribanog parmezana

Priprema rižota s tikvicama:

Zakuhajte temeljac od povrća u loncu na srednjoj vatri, a zatim smanjite vatru na lagano kuhanje za početak pripreme rižota s tikvicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otopite maslac u velikom loncu s debelim dnom na srednjoj vatri. Umiješajte luk i kuhajte ga 2 minute ili dok ne omekša. Dodajte rižu i kuhajte još 2 minute uz stalno miješanje dok lagano ne prepeče. Postupno ulijevajte temeljac od povrća dok se lagano kuha, neprestano miješajući. Rižoto s tikvicama će postati "kremast" i pomalo ljepljiv, ali ipak čvrst u sredini, odnosno al dente.

Kad je gotovo, umiješajte tikvice, sušene rajčice i majčinu dušicu, po potrebi dolijevajući temeljac i neprestano miješajući. Neposredno prije posluživanja umiješajte bosiljak i 3 žlice parmezana u rižoto s tikvicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo