Rižoto s tikvicama odličan izbor za ručak bez mesa
Ovo kremasto glavno jelo dobiva dašak boje s dodatkom tikvica, sušenih rajčica i bosiljka. Uz puno manje maslaca nego u tipičnom receptu za rižoto. Isto tako u ovom receptu za rižoto s tikvicama nema trčanja za sastojcima koje nemate pri ruci! Rezultat je lijep, lagan okus u vrlo zasitnom obroku.
Sastojci za rižoto s tikvicama:
7 šalica povrtnog temeljca
1 žlica maslaca
1 srednja glavica luka, nasjeckana
2 šalice riže
tikvica
10 sušenih rajčica, omekšanih i nasjeckanih
žličica majčine dušice, zdrobljene
sol i papar
3 žlice ribanog parmezana
Priprema rižota s tikvicama:
Zakuhajte temeljac od povrća u loncu na srednjoj vatri, a zatim smanjite vatru na lagano kuhanje za početak pripreme rižota s tikvicama.
Otopite maslac u velikom loncu s debelim dnom na srednjoj vatri. Umiješajte luk i kuhajte ga 2 minute ili dok ne omekša. Dodajte rižu i kuhajte još 2 minute uz stalno miješanje dok lagano ne prepeče. Postupno ulijevajte temeljac od povrća dok se lagano kuha, neprestano miješajući. Rižoto s tikvicama će postati "kremast" i pomalo ljepljiv, ali ipak čvrst u sredini, odnosno al dente.
Kad je gotovo, umiješajte tikvice, sušene rajčice i majčinu dušicu, po potrebi dolijevajući temeljac i neprestano miješajući. Neposredno prije posluživanja umiješajte bosiljak i 3 žlice parmezana u rižoto s tikvicama.
403 Forbidden