Rižoto s plodovima mora na crveno odlično je glavno jelo za sve prigode. Kombinacija riže i plodova mora daje kompletni obrok. Kako napraviti rižoto s plodovima mora na crveno?
Sastojci za rižoto s plodovima mora na crveno:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 25 dkg riže za rižoto
- 1 žlica pirea od rajčice
- 1 dcl bijelog vina
- 1,5 dcl temeljca
- 40 dkg miješanih plodova mora
Rižoto s plodovima mora na crveno priprema:
U tavi najprije zagrijte ulje i pirjajte luk na laganoj vatri dok ne omekša, ali ne porumeni. Zatim dodajte češnjak i kuhajte još jednu minutu kako biste u dobili bolji okus.
Za rižoto od plodova mora na crveno umiješajte rižu, neprestano miješajući dok se dobro ne sjedini s ostatkom. Nakon toga u posebnoj tavi možete zagrijati pire od rajčice, vino, temeljac i sve zajedno dobro zagrijte.
U rižu dodajte zagrijane smjese od rajčica, neprestano miješajući dok riža ne upije tekućinu. Nastavite dodavati ostatak umaka, žlicu po žlicu, dok se ne doda sav umak i dok rižoto s plodovima mora na crveno ne dobije kremastu teksturu.
Dodajte plodove mora i i kuhajte još oko pet minuta ili dok plodovi mora ne budu kuhani. Začinite po ukusu.
Rižoto s plodovima mora na crveno poslužite vruć i ukrasite ga svježim peršinovim listom.