Ovaj umak za ribu sa bijelim lukom lako je pripremiti i savršena je nadopuna gotovo svakoj vrsti ribe. U ovom receptu koristi se jogurt te on doista spaja sve okuse. Većina ljudi misli da je umak sa jogurtom grčki tzatziki umak od krastavaca i kopra, ali ovaj umak za ribu sa bijelim lukom nema ni krastavca ni kopar. Zapravo ga je brže i lakše napraviti te je prilagodljiviji mnogim jelima jer nema okusa začinskog bilja. Sastojci za umak za ribu sa bijelim lukom su:
- 450 grama hladnog jogurta
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- 2 žlice soka od limuna
- Košer sol, po ukusu
Kada pripremate umak za ribu sa bijelim lukom najprije u malu zdjelu dodajte jogurt, češnjak, limunov sok i sol. Dobro promiješajte sve sastojke dok se ne sjedine. Kušajte umak za ribu sa bijelim lukom te dodatno začinite ukoliko je potrebno. Ovaj umak za ribu sa bijelim lukom već je gotov i spreman za posluživanje. Poslužite odmah ili držite u hladnjaku do pet dana.