Tjestenina s dimljenim lososom savršen je izbor za ukusan i jednostavan obrok. Ovaj recept ne koristi vrhnje, čime se postiže lakša i zdravija verzija ovog jela. Ovaj jednostavan i ukusan obrok idealan je za brzi ručak ili večeru.
Sastojci potrebni da se pripremi tjestenina s dimljenim lososom bez vrhnja su:
- 250 g tjestenine
- 200 g dimljenog lososa
- 1/2 crvenog luka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žlica svježeg peršina
- sol i papar po ukusu
Prvo, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente. Ocijedite i ostavite sa strane. Zatim nasjeckajte luk i dimljeni losos na sitne komadiće. Zagrijte maslinovo ulje u tavi i dodajte luk. Dinstajte luk na laganoj vatri dok ne omekša, a zatim dodajte dimljeni losos. Pržite oko 2 minute. Dodajte tjesteninu u tavu i promiješajte dok se sve ne sjedini. Dodajte limunov sok i peršin, te sol i papar po ukusu. Nastavite pržiti još 2-3 minute dok se svi sastojci ne sjedine. Poslužite toplu tjesteninu s dimljenim lososom, uz svježe povrće po želji. Dobar tek!