Kuharica /

Recept za sočan, mekani i ukusan svinjski kare za nedjeljni ručak

Image
Foto: Pixabay

Pripremate posebnu večeru ali nemate ideja? Svinjski kare izvrstan je komad mesa za posebne prigode. Donosimo ukusan recept za svinjski kare.

2.3.2023.
14:19
Pixabay
VOYO logo

Svinjski kare je jedan od najcjenjenijih dijelova svinjskog mesa zbog svoje nježne teksture i bogatog okusa. Ovaj komad svinjskog mesa se obično priprema u pećnici, a najčešće se poslužuje kao glavno jelo uz priloge poput krumpira i povrća.

Sastojci potrebni da se pripremi ovaj recept za svinjski kare su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 svinjski kare (oko 1,5 kg)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica svježe mljevenog crnog papra
  • 4 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 žlice svježeg ružmarina, nasjeckanog
  • 1 žlica meda

Kada pripremate ovaj recept za svinjski kare najprije zagrijte pećnicu na 200°C. U međuvremenu, u zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sol, papar, češnjak i ružmarin. Stavite svinjski kare u veliku posudu za pećnicu, a zatim ravnomjerno nanesite smjesu od začina preko cijele površine mesa. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta. Nakon 20 minuta, smanjite temperaturu pećnice na 180°C, pa pecite još 30-40 minuta, ovisno o željenoj ispečenosti mesa. Provjerite unutarnju temperaturu mesa termometrom, koja bi trebala biti oko 65-70°C. Kad je svinjski kare gotov, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Zatim ga narežite na tanke komade, pospite medom i poslužite uz prilog po želji. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo