Svinjski kare je jedan od najcjenjenijih dijelova svinjskog mesa zbog svoje nježne teksture i bogatog okusa. Ovaj komad svinjskog mesa se obično priprema u pećnici, a najčešće se poslužuje kao glavno jelo uz priloge poput krumpira i povrća.
Sastojci potrebni da se pripremi ovaj recept za svinjski kare su:
- 1 svinjski kare (oko 1,5 kg)
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica soli
- 1 žlica svježe mljevenog crnog papra
- 4 češnja češnjaka, nasjeckana
- 2 žlice svježeg ružmarina, nasjeckanog
- 1 žlica meda
Kada pripremate ovaj recept za svinjski kare najprije zagrijte pećnicu na 200°C. U međuvremenu, u zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sol, papar, češnjak i ružmarin. Stavite svinjski kare u veliku posudu za pećnicu, a zatim ravnomjerno nanesite smjesu od začina preko cijele površine mesa. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta. Nakon 20 minuta, smanjite temperaturu pećnice na 180°C, pa pecite još 30-40 minuta, ovisno o željenoj ispečenosti mesa. Provjerite unutarnju temperaturu mesa termometrom, koja bi trebala biti oko 65-70°C. Kad je svinjski kare gotov, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Zatim ga narežite na tanke komade, pospite medom i poslužite uz prilog po želji. Dobar tek!