Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Recept za sočan, mekani i ukusan svinjski kare za nedjeljni ručak

Pripremate posebnu večeru ali nemate ideja? Svinjski kare izvrstan je komad mesa za posebne prigode. Donosimo ukusan recept za svinjski kare.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Svinjski kare je jedan od najcjenjenijih dijelova svinjskog mesa zbog svoje nježne teksture i bogatog okusa. Ovaj komad svinjskog mesa se obično priprema u pećnici, a najčešće se poslužuje kao glavno jelo uz priloge poput krumpira i povrća.

Sastojci potrebni da se pripremi ovaj recept za svinjski kare su:

1 svinjski kare (oko 1,5 kg)

2 žlice maslinovog ulja

1 žlica soli

1 žlica svježe mljevenog crnog papra

4 češnja češnjaka, nasjeckana

2 žlice svježeg ružmarina, nasjeckanog

1 žlica meda

Kada pripremate ovaj recept za svinjski kare najprije zagrijte pećnicu na 200°C. U međuvremenu, u zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sol, papar, češnjak i ružmarin. Stavite svinjski kare u veliku posudu za pećnicu, a zatim ravnomjerno nanesite smjesu od začina preko cijele površine mesa. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta. Nakon 20 minuta, smanjite temperaturu pećnice na 180°C, pa pecite još 30-40 minuta, ovisno o željenoj ispečenosti mesa. Provjerite unutarnju temperaturu mesa termometrom, koja bi trebala biti oko 65-70°C. Kad je svinjski kare gotov, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Zatim ga narežite na tanke komade, pospite medom i poslužite uz prilog po želji. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike