Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Recept za sočan pire od bundeve

Volite jesti pire od krumpira ali tražite drugačiju verziju? Pire od bundeve će vas oduševiti. Saznajte kako se priprema ukusan i sočan pire od bundeve.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Dok mnogi ljudi kupuju bundeve samo za ukras, korisno je znati da se od bundeva mogu napraviti i ukusni prilozi i deserti. Pire od bundeve čini fantastičan prilog uz jednostavan dodatak maslaca, soli i papra. No, kako se priprema pire od bundeve?

Sve što vam je potrebno da se pripremi pire od bundeve su:

1,5 kg bundeve

120 ml vode

Sol i papar, po ukusu

Kada pripremate ovaj recept za pire od bundeve najprije zagrijte pećnicu na 175°C. Odrežite vrh bundeve i izvadite sve sjemenke, a bundevu narežite na veće komade. Stavite komade bundeve u posudu za pečenje i ulijte 120 ml vode na dno posude te prekrijte folijom. Bundevu pecite u pećnici oko 50 minuta, odnosno dok bundeva ne omekša i lako se probuši vilicom. Pustite da se bundeva ohladi dok ne budete mogli rukovati bundevom. Zatim ostružite meku pulpu s kože u posudu blendera ili miksera, a koru bundeve odbacite. Bundevu pulsirajte dok ne dobijete jednoličnu kašu. Pire od bundeve podgrijte ako se odmah poslužuje ili ohladite i upotrijebite unutar 3 dana.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike