ZA PRSTE POLIZATI! /

Ovoj slastici Christian Dior nije mogao odoljeti: Napravite i vi Pompadour tortu

Image
Foto: Shutterstock/Profimedia

Christian Dior je osim mode, obožavao i hranu, osobito Pompadour tortu koja kombinira bogate slojeve čokolade i badema, stvarajući raskošan i dekadentan okus koji zadovoljava svako nepce

13.7.2024.
11:22
Shutterstock/Profimedia
VOYO logo

Francuski modni dizajner Christian Dior je, osim po modnoj kući "Dior", poznat i po hrani koju je obožavao. Osim što je bio svjetska modna ikona, bio je i pravi gurman u srcu.

Pompadour torta jednostavna je za pripremu, a istovremeno izgleda impresivno, što je čini savršenim izborom za posebne prigode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Recept za Pompadour tortu

Pompadour torta savršeno balansira teksture, s kremastim i hrskavim elementima, pružajući jedinstveno i nezaboravno iskustvo svakom zalogaju.

Sastojci:

  • 250 g čokolade
  • 250 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 4 jaja
  • 1 žlica brašna
  • 30 g maslaca

Priprema:

Rastopite čokoladu u malo vode, a zatim i maslac, pa ih ostavite na toplom štednjaku. Promiješajte otopljenu čokoladu sa šećerom, otopljenim maslacem, jajima i brašnom. Dobivenu smjesu izlijte u kalup namazan maslacem i pecite 40 do 45 minuta na 180 Celzijeva stupnjeva. Kada kolač izvadite iz pećnice ostavite ga da se ohladi pa tek onda izvadite iz kalupa. Poslužite sljedeći dan, pomiješano s kremom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Pompadour torta

Krema:

  • 6 žumanjaka
  • 1/2 l mlijeka
  • 150 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 štapić vanilije

Priprema:

Pomiješajte žumanjke, šećer i sol, a u loncu zakuhajte mlijeko u koje ste dodali štapić vanilije. Mlijeko lagano ulijevajte u smjesu od žumanjaka uz stalno miješanje. Zatim uzmite lonac i kuhajte kremu na laganoj vatri pazeći da ne zakipi, nego da se samo zgusne. Nakon toga ga prelijte u drugu posudu i stavite u posudu u koju ste dodali kockice leda te još malo mutite dok ne postane pjenasto i svijetlo. Na kraju kremu ostavite preko noći u hladnjaku, piše Tatler.

POGLEDAJTE VIDEO: Mentol torta: desert za prste polizati

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo