Original caprese salata priprema se sa rajčicom i mozzarellom, a ova jesenska verzija salate priprema se s ciklom. Osim što je ukusna, žarka boja cikle čini ju i lijepom. Ispecite ciklu unaprijed kako biste uštedjeli vrijeme.
Sastojci za salatu od cikle i mozzarelle su:
- 1 vezica cikle, oguljena i prerezana na pola
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- ¼ žličice soli
- 1 kuglica svježe mozzarelle, narezana na komadiće
- 120 grama svježeg bosiljka
- 80 grama sirovih pistacija
- sol i svježi crni papar, po ukusu
Kada se priprema salata od cikle i mozzarelle najprije zagrijte pećnicu na 190°C. Stavite ciklu u malo folije i pokapajte s pola žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja i soli. Pecite 50 do 60 minuta, dok cikla ne bude pečena. Izvadite i ostavite da se ohladi. U međuvremenu zagrijte tavu srednje veličine na srednje niskoj temperaturi. Tostirajte pistacije s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Narežite ciklu i dodajte na tanjur. Na vrh dodajte mozzarellu, bosiljak i pistacije. Pokapajte preostalim ekstra djevičanskim maslinovim uljem i sitnom soli i svježe mljevenim paprom. Ovaj recept za salatu od cikle i mozzarelle već je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!