Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Za prste polizati /

Recept za obrok na žlicu kojem nitko neće moći odoljeti

Gusta juha prepuna vitamina i minerala upravo je ono što vam treba za hladne dane

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Jušni obroci idealni su za vrijeme zimskih dana kada nas nešto treb ugrijati, a opet se želimo najesti. Jedan od najboljih takvih recepata je i ovaj za finu juhu od bundeve odnosno žute tikve. Obrok će sadržavati sve vitamine koji su vam potrebni, prikladan je i za vegane, a okusu je teško odoljeti.

(FOTO: Pexels)

Sastojci:

1.5 kilograma bundeve

veliki luk

2 mrkve

1 crvena paparika

4 žlice maslinovog ulja

žlica meda (po želji)

đumbir 

1 litra povrtnog temeljca

sol, papar, muškatni oraščić

Upute:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a za to vrijeme pripremite bundevu. Narežite je na manje komade te na protvan stavite pripremljeni nasjeckani luk, mrkve i crvenu papriku. Dodajte sol i papar te prelijte s dvije do tri žlice maslinovog ulja.

​Pecite povrće 40 do 45 minuta, sve dok nije mekano. Prelijte medom par minuta prije nego što izvadite iz pećnice. 

U veliki lonac stavite ostatak ulja te na njemu popržite malo đumbira. Nemojte koristiti više od 4 cm đumbira kako ne bi okus bio previše intenzivan. Nakon par minuta dodajte temeljac i pustite da prokuha.Zatim ubacite povrće, sol i papar i uklonite sa štednjaka. Izblendajte juhu ručnim mikserom dok tekstura ne bude glatka i polugusta.

Na juhu posipajte muškatni oraščić i servirajte.

Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike