Jušni obroci idealni su za vrijeme zimskih dana kada nas nešto treb ugrijati, a opet se želimo najesti. Jedan od najboljih takvih recepata je i ovaj za finu juhu od bundeve odnosno žute tikve. Obrok će sadržavati sve vitamine koji su vam potrebni, prikladan je i za vegane, a okusu je teško odoljeti.
(FOTO: Pexels)
Sastojci:
- 1.5 kilograma bundeve
- veliki luk
- 2 mrkve
- 1 crvena paparika
- 4 žlice maslinovog ulja
- žlica meda (po želji)
- đumbir
- 1 litra povrtnog temeljca
- sol, papar, muškatni oraščić
Upute:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a za to vrijeme pripremite bundevu. Narežite je na manje komade te na protvan stavite pripremljeni nasjeckani luk, mrkve i crvenu papriku. Dodajte sol i papar te prelijte s dvije do tri žlice maslinovog ulja.
Pecite povrće 40 do 45 minuta, sve dok nije mekano. Prelijte medom par minuta prije nego što izvadite iz pećnice.
U veliki lonac stavite ostatak ulja te na njemu popržite malo đumbira. Nemojte koristiti više od 4 cm đumbira kako ne bi okus bio previše intenzivan. Nakon par minuta dodajte temeljac i pustite da prokuha.Zatim ubacite povrće, sol i papar i uklonite sa štednjaka. Izblendajte juhu ručnim mikserom dok tekstura ne bude glatka i polugusta.
Na juhu posipajte muškatni oraščić i servirajte.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!