Kuharica /

Recept za bliskoistočni umak od bijelog luka i peršina

Image
Foto: Pixabay

Začinite svoje recepte s jedinstvenim okusom umaka od bijelog luka i peršina. Donosimo jednostavan recept za umak od bijelog luka i peršina.

13.7.2023.
11:09
Pixabay
VOYO logo

Umak od bijelog luka i peršina je bliskoistočni umak koji je savršen za meso, povrće i plodove mora. Još je bolji na sendvičima ili kebabima. Jednostavna kombinacija limunovog soka, češnjaka i peršina daje orašasti, svježi okus gotovo svakom jelu. Sastojci za umak od bijelog luka i peršina su:

  • 240 ml tahinija, kupovnog ili domaćeg
  • 2 češnja bijelog luka, zgnječena
  • 180 ml svježe iscijeđenog soka od limuna
  • 1/2 žličice soli
  • 2 žlice vode
  • 1/2 žličice sitno nasjeckanog peršina

Kada pripremate ovaj umak od bijelog luka i peršina najprije u blenderu pomiješajte tahini, češnjak, limunov sok i sol. Pulsrajte, dodavajući vodu dok sjedinjujete sastojke. Miješajte dok ne nastane glatki umak. Izvadite umak iz blendera i prebacite u malu zdjelu te umiješajte peršin. Poslužite umak od bijelog luka i peršina odmah ili čuvajte u hladnjaku do tjedan dana u hermetički zatvorenoj posudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo