Kuharica / Recept za bliskoistočni umak od bijelog luka i peršina

Image
Foto: Pixabay

Začinite svoje recepte s jedinstvenim okusom umaka od bijelog luka i peršina. Donosimo jednostavan recept za umak od bijelog luka i peršina.

13.7.2023.
11:09
Pixabay
VOYO logo

Umak od bijelog luka i peršina je bliskoistočni umak koji je savršen za meso, povrće i plodove mora. Još je bolji na sendvičima ili kebabima. Jednostavna kombinacija limunovog soka, češnjaka i peršina daje orašasti, svježi okus gotovo svakom jelu. Sastojci za umak od bijelog luka i peršina su:

  • 240 ml tahinija, kupovnog ili domaćeg
  • 2 češnja bijelog luka, zgnječena
  • 180 ml svježe iscijeđenog soka od limuna
  • 1/2 žličice soli
  • 2 žlice vode
  • 1/2 žličice sitno nasjeckanog peršina

Kada pripremate ovaj umak od bijelog luka i peršina najprije u blenderu pomiješajte tahini, češnjak, limunov sok i sol. Pulsrajte, dodavajući vodu dok sjedinjujete sastojke. Miješajte dok ne nastane glatki umak. Izvadite umak iz blendera i prebacite u malu zdjelu te umiješajte peršin. Poslužite umak od bijelog luka i peršina odmah ili čuvajte u hladnjaku do tjedan dana u hermetički zatvorenoj posudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo