Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Recept za bliskoistočni umak od bijelog luka i peršina

Začinite svoje recepte s jedinstvenim okusom umaka od bijelog luka i peršina. Donosimo jednostavan recept za umak od bijelog luka i peršina.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Umak od bijelog luka i peršina je bliskoistočni umak koji je savršen za meso, povrće i plodove mora. Još je bolji na sendvičima ili kebabima. Jednostavna kombinacija limunovog soka, češnjaka i peršina daje orašasti, svježi okus gotovo svakom jelu. Sastojci za umak od bijelog luka i peršina su:

240 ml tahinija, kupovnog ili domaćeg

2 češnja bijelog luka, zgnječena

180 ml svježe iscijeđenog soka od limuna

1/2 žličice soli

2 žlice vode

1/2 žličice sitno nasjeckanog peršina

Kada pripremate ovaj umak od bijelog luka i peršina najprije u blenderu pomiješajte tahini, češnjak, limunov sok i sol. Pulsrajte, dodavajući vodu dok sjedinjujete sastojke. Miješajte dok ne nastane glatki umak. Izvadite umak iz blendera i prebacite u malu zdjelu te umiješajte peršin. Poslužite umak od bijelog luka i peršina odmah ili čuvajte u hladnjaku do tjedan dana u hermetički zatvorenoj posudi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike