Svinjske nogice, jezik, hrskavica ili koža osnovni su sastojci svake hladetine. Kako napraviti domaću hladetinu i koji sve sastojci su potrebni donosi recept. Kod hladetine je važno da meso bude dobro skuhano kako bi hladetina uspjela. Upravo zato se hladetina kuha od 3 do 4 sata ovisno o debljini komada mesa.
Hladetina sastojci:
- 1 kg svinjskih nogica, jezika, hrskavice ili kože
- 1 luk
- 2 mrkve
- 2 lista lovora
- nekoliko zrna papra
- sol
- žlica octa
- voda
Kako napraviti hladetinu:
Stavite kuhati svinjske nogice, jezik, hrskavicu i kožu. Kuhajte zajedno sa začinima i povrćem. Kada se meso počne odvajati od kostiju možete maknuti s vatre. Prosječno vrijeme kuhanja iznosi od 3 do 4 sata ovisno o debljini mesa.
Premjestite meso u posudu i prelijte s tekućinom u kojoj se kuhalo. Možete procijediti tekućini, a i ne trebate.
Hladetinu stavite u hladnjak i ostavite da se dobro ohladi i stisne.