Što je gulaš, a što saft? Postoji li razlika između gulaša i safta? Gulaš je juha ili varivo od mesa i povrća začinjeno paprikom i drugim začinima. Podrijetlom iz Mađarske, gulaš je obrok koji se najviše jede u srednjoj Europi, ali i u drugim dijelovima Europe. Jedno je od nacionalnih jela Mađarske.
Najpopularnija vrsta gulaša je original iz Mađarske. Svinjetina, govedina, divljač i perad bili su tradicionalni sastojci mađarskog gulaša. Moderne verzije obično koriste mješavinu govedinu i piletinu s povrćem prema izboru.
Razlika između gulaša i safta je u tome što je gulaš varivo, dok se saft uglavnom koristi kao umak uz tjesteninu ili rižu. Saft se može pripremiti na više načina, ali najpopularniji je saft od mljevenog mesa koji se dobije tako što se mljeveno meso peče na prethodno dinstanom luku. Još jedna razlika između gulaša i safta je u teksturi. Gulaš je varivo ili juha, dok je saft puno gušće teksture.
Osnovna razlika između gulaša i safta je u teksturi i načinu posluživanja.