Ragu juha je bogata i ukusna juha koja sadrži sastojke poput povrća, mesa, tjestenine i rajčice. Ova juha, koja potječe iz Italije, popularna je širom svijeta, a njezin jedinstveni okus i tekstura čine je idealnim izborom za tople zimske dane.
Sastojci potrebni da se pripremi domaća ragu juha su:
- 500 g svinjskog mesa, nasjeckanog na male komadiće
- 1 srednje velika mrkva, narezana na kockice
- 1 srednje veliki luk, sjeckani
- 3 češnja češnjaka, usitnjena
- 200 grama tjestenine po izboru
- 800 g konzervirane rajčice
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica svježeg bosiljka, sjeckanog
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice crnog papra
Kako biste pripremili domaću ragu juhu najprije zagrijte maslinovo ulje u velikoj posudi na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok luk ne postane mekan. Dodajte narezanu mrkvu i nastavite pirjati dok mrkva ne omekša. Dodajte narezano svinjsko meso u posudu i pržite ga dok ne postane zlatno smeđe. Dodajte rajčice i začine te dovedite juhu do vrenja. Smanjite vatru i kuhajte juhu oko 30 minuta, dok se svi sastojci ne sjedine i ragu juha postane bogatog okusa.
U drugoj posudi skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kada je tjestenina kuhana, ocijedite ju i dodajte u posudu s juhom. Miješajte tjesteninu s juhom dok se potpuno ne sjedine. Ragu juha već je gotova. Poslužite ragu juhu vruću, ukrašenu svježim bosiljkom i parmezanom.