Ovaj recept će vas naučiti sve što trebate znati da skuhate savršenu sočnu i nježnu puretinu. Tajna je u vrećici za pečenje. Ova purica u vrećici za pečenje se vrlo lako priprema, a svaki put ispadne ukusna i sočna.
Sastojci potrebni da se pripremi ukusna purica u vrećici za pečenje su:
- 1 cijela purica
- 30 grama maslaca
- 3 mljevena režnja češnjaka
- 1 žličica sušenog timijana
- Sol i svježe mljeveni crni papar
- 1 žlica brašna
- 4 celera
- 1 žuti luk
- 2 mrkve
Kada se priprema purica u vrećici za pečenje najprije je potrebno zagrijati pećnicu na 180°C. U maloj posudi za miješanje pomiješajte maslac, češnjak, timijan i začinite s malo soli i papra. Izvadite vrat i iznutrice iz puretine i uklonite sve preostalo perje. Puretinu začinite solju i paprom.
Sljedeći korak potreban da se pripremi purica u vrećici za pečenje je utrljajte maslac ispod kože purećih prsa. Zatim začinite cijelu puretinu s priličnom količinom soli i papra. Dodajte 1 žlicu brašna u vrećicu za pečenje i protresite. Stavite vrećicu za pečenje u tepsiju, dodajte celer, luk i mrkvu u vrećicu za čenje. Stavite puretinu preko sloja povrća u vrećici za pečenje.
Zatvorite vrećicu za pečenje. Izrežite 6 proreza na vrhu vrećice za pećnicu kako bi para izašla, a zatim uvucite krajeve vrećice za pećnicu u posudu. Nepunjenu puricu ispecite prema veličini računajući da vam je za 8 kg puretine dovoljno peći puricu 2 sata. Kada se purica ispekla, pustite ju da odstoji 20 minuta. Pažljivo izrežite vrh vrećice za pećnicu i otvorite te prenesite puricu na dasku za rezanje i izrežite. Purica u vrećici za pečenje je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!