Purica s mlincima jelo je koje se može pripremiti za blagdanski stol, ali i za nedjeljni ručak i bilo koju prigodu. Kako pripremiti puricu s mlincima? Priprema je nešto zahtjevnija i treba malo više vremena da se purica ispeće, ali jelo je ukusno tako da nećete požaliti niti minute utrošene na pripremu ovog jela.
Purica s mlincima sastojci:
- purica
- 5 dkg slanine
- 4 žemlje
- 10 dkg purećih jetrica
- 2 jaja
- 2 dkg maslaca
- glavica luka
- 1,5 dcl mlijeka
- 30 dkg mlinaca
- svežanj peršina
- ulje
- sol
- papar
Purica s mlincima priprema:
Pržite na maslacu luk i suhu slaninu koju ste narezali na kocke. Dodajte pureće jetrice narezane na kocke. Sve pirjajte.
Za to vrijeme narežite žemlje na kocke i stavite u posudu u koju ćete dodati pirjanu slaninu, luk i pureća jetrica. Dodajte dva jaja i 1,5 dcl mlijeka. Sve začinite sa soli i paprom prema želji.
Puricu začinite sa soli i paprom i izvana i iznutra. Napunite je sa dobivenom smjesom.
Kada je napunite, premažite je masnoćom i stavite u lim za pečenje. Pecite na 200 stupnjeva oko tri sata uz stalno podlijevanje sokom od pečenja.
Pred kraj stavite kuhati vodu i kada voda zavrij s njom prelijte mlince. Neka odstoje nekoliko minuta. Nakon toga ih procijedite i prelijte sokom od pečenja.
Purica s mlincima je gotova, servirajte i poslužite jelo.