Pureća prsa s vratinom i sirom
SASTOJCI:
Pureća prsa narežite na tanke odreske te na njih dodajte po jednu šnitu sušene vratine.
- 80 dkg purećih prsa
- 15 dkg buđole
- 80 g maslaca
- 10 dkg sira ementalera
- 1 dcl bijelog vina
- češnjak
- sol
- papar
- maslinovo ulje
PRIPREMA:
Pureća prsa narežite na tanke odreske te na njih dodajte po jednu šnitu sušene vratine. U zagrijanu tavu dodajte puretinu tako da sušena vratina bude prema dolje. Odreske pecite samo s jedne strane i nakon toga ih stavite u posudu za pečenje tako da nepečena strana mesa bude okrenuta prema dolje.
Preko odrezaka naribajte sir, prelijte sve s malo bijelog vina i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva, 8 minuta. Dok se meso peče, napravite umak od češnjaka.
Narezani češnjak stavite na masnoću od pečenja, prelijte s bijelim vinom, posolite, popaprite i nakon 2 minute kad se vino reduciralo dodajte maslac. Puretinu izvadite iz pećnice, stavite je na tanjur i prelijte umakom od češnjaka.
Pripremu cijelog ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.