nesvakidašnji spoj okusa /

Puretina u kombinaciji s buđolom i sirom

Preko odrezaka naribajte sir, prelijte sve s malo bijelog vina i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva, 8 minuta. Dok se meso peče, napravite umak od češnjaka.

14.4.2013.
18:00
VOYO logo

Pureća prsa s vratinom i sirom

SASTOJCI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pureća prsa narežite na tanke odreske te na njih dodajte po jednu šnitu sušene vratine.

  1. 80 dkg purećih prsa
  2. 15 dkg buđole
  3. 80 g maslaca
  4. 10 dkg sira ementalera
  5. 1 dcl bijelog vina
  6. češnjak
  7. sol
  8. papar
  9. maslinovo ulje
Image
Foto: RTL

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pureća prsa narežite na tanke odreske te na njih dodajte po jednu šnitu sušene vratine. U zagrijanu tavu dodajte puretinu tako da sušena vratina bude prema dolje. Odreske pecite samo s jedne strane i nakon toga ih stavite u posudu za pečenje tako da nepečena strana mesa bude okrenuta prema dolje.

Preko odrezaka naribajte sir, prelijte sve s malo bijelog vina i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva, 8 minuta. Dok se meso peče, napravite umak od češnjaka.

Narezani češnjak stavite na masnoću od pečenja, prelijte s bijelim vinom, posolite, popaprite i nakon 2 minute kad se vino reduciralo dodajte maslac. Puretinu izvadite iz pećnice, stavite je na tanjur i prelijte umakom od češnjaka.

Image
Foto: RTL

Pripremu cijelog ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo