Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Glavno jelo /

Punjeno carsko meso - recept i priprema

Obožavate jesti pečeno carsko meso? Zašto ne biste promijenili recept i pripremili punjeno carsko meso? Donosimo ukusan recept za punjeno carsko meso.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Carsko meso je vrsta svinjskog mesa koja se dobiva iz leđnog dijela svinje. To je vrlo sočno i ukusno meso koje se lako priprema i obično se koristi za posebne prigode. Jedna od popularnih opcija za pripremu carskog mesa je punjeno carsko meso. Ovo jelo se sastoji od carskog mesa, nadjeva i povrća, a priprema se kao rolada.

Sastojci za punjeno carsko meso su:

1 kg carskog mesa

200 g krušnih mrvica

2 jaja

50 ml mlijeka

1 luk (srednje veličine)

2 češnja češnjaka

1 žlica svježeg peršina

1 mrkva

1 crvena paprika

1 tikvica

2 žlice maslinovog ulja

sol i papar po želji

Kada pripremate punjeno carsko meso najprije u zdjelu stavite krušne mrvice. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja i mlijeko te ulijte smjesu preko krušnih mrvica. Dodajte svježi peršin, nasjeckani luk i češnjak te začine po želji. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu.

Na tanjuru ili dasci za rezanje mesa raširite carsko meso. Na carsko meso nanesite sloj nadjeva, a zatim rasporedite tanko narezano povrće. Pažljivo smotajte carsko meso u roladu, pritom pazeći da nadjev i povrće ne ispadnu. U posudu za pečenje stavite punjeno carsko meso i prelijte maslinovim uljem. Pecite punjeno carsko meso u pećnici na 180°C oko 45 minuta. Punjeno carsko meso već je gotovo i spremno za posluživanje. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike