Carsko meso je vrsta svinjskog mesa koja se dobiva iz leđnog dijela svinje. To je vrlo sočno i ukusno meso koje se lako priprema i obično se koristi za posebne prigode. Jedna od popularnih opcija za pripremu carskog mesa je punjeno carsko meso. Ovo jelo se sastoji od carskog mesa, nadjeva i povrća, a priprema se kao rolada.
Sastojci za punjeno carsko meso su:
- 1 kg carskog mesa
- 200 g krušnih mrvica
- 2 jaja
- 50 ml mlijeka
- 1 luk (srednje veličine)
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica svježeg peršina
- 1 mrkva
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar po želji
Kada pripremate punjeno carsko meso najprije u zdjelu stavite krušne mrvice. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja i mlijeko te ulijte smjesu preko krušnih mrvica. Dodajte svježi peršin, nasjeckani luk i češnjak te začine po želji. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu.
Na tanjuru ili dasci za rezanje mesa raširite carsko meso. Na carsko meso nanesite sloj nadjeva, a zatim rasporedite tanko narezano povrće. Pažljivo smotajte carsko meso u roladu, pritom pazeći da nadjev i povrće ne ispadnu. U posudu za pečenje stavite punjeno carsko meso i prelijte maslinovim uljem. Pecite punjeno carsko meso u pećnici na 180°C oko 45 minuta. Punjeno carsko meso već je gotovo i spremno za posluživanje. Dobar tek!