Glavno jelo /

Punjeno carsko meso - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Obožavate jesti pečeno carsko meso? Zašto ne biste promijenili recept i pripremili punjeno carsko meso? Donosimo ukusan recept za punjeno carsko meso.

6.4.2023.
10:00
Pixabay
VOYO logo

Carsko meso je vrsta svinjskog mesa koja se dobiva iz leđnog dijela svinje. To je vrlo sočno i ukusno meso koje se lako priprema i obično se koristi za posebne prigode. Jedna od popularnih opcija za pripremu carskog mesa je punjeno carsko meso. Ovo jelo se sastoji od carskog mesa, nadjeva i povrća, a priprema se kao rolada.

Sastojci za punjeno carsko meso su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg carskog mesa
  • 200 g krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • 50 ml mlijeka
  • 1 luk (srednje veličine)
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica svježeg peršina
  • 1 mrkva
  • 1 crvena paprika
  • 1 tikvica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar po želji

Kada pripremate punjeno carsko meso najprije u zdjelu stavite krušne mrvice. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja i mlijeko te ulijte smjesu preko krušnih mrvica. Dodajte svježi peršin, nasjeckani luk i češnjak te začine po želji. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu.

Na tanjuru ili dasci za rezanje mesa raširite carsko meso. Na carsko meso nanesite sloj nadjeva, a zatim rasporedite tanko narezano povrće. Pažljivo smotajte carsko meso u roladu, pritom pazeći da nadjev i povrće ne ispadnu. U posudu za pečenje stavite punjeno carsko meso i prelijte maslinovim uljem. Pecite punjeno carsko meso u pećnici na 180°C oko 45 minuta. Punjeno carsko meso već je gotovo i spremno za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo