Punjeni patlidžani sa salatom savršeni ručak
Probajte ove ukusne punjene patlidžane za svjež i kreativan obrok. Evo kako se pripremaju punjeni patlidžani.
Sastojci za punjene patlidžane:
2 veća patlidžana
1 žlica maslinovog ulja
1 glavica luka nasjeckana
2 zgnječena češnja češnjaka
2 žličice začina
300 g mljevene janjetine
pola šalice riže
3/4 šalice koncentrata od rajčice
pola šalice goveđeg temeljca
100 g fete, izmrvljene
poprskati maslinovim uljem
2 žlice lišća korijandera
Priprema punjenih patlidžana:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Uzdužno prepolovite patlidžane. Izrežite rub širine 1 cm oko ruba svake polovice patlidžana. Napravite rez unutar obruba u dijamantnom obliku. Koristite kuglicu za dinju ili čajnu žličicu da izvadite meso patlidžana. Nasjeckajte.
Zagrijte ulje u velikoj dubokoj tavi na srednje jakoj vatri. Kuhajte luk 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte češnjak i marokanske začine. Kuhajte uz miješanje 30 sekundi. Dodajte nasjeckani patlidžan. Kuhajte 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte mljeveno meso kako biste pripremili punjene patlidžane. Kuhajte, miješajući drvenom kuhačom da se razbiju grudice, 5 minuta ili dok mljeveno meso ne promijeni boju. Umiješajte rižu, pasatu i temeljac.
Stavite ljuske od patlidžana na lagano podmazan pleh i napunite smjesom od mljevenog mesa kako biste pripremili punjene patlidžane. Pokrijte folijom i pecite 45 min. Otklopite, pospite fetom i poprskajte maslinovim uljem. Kuhajte još 15 minuta ili dok patlidžan ne omekša, a vrh ne postane zlatan. Odozgo stavite korijander. Vaši punjeni patlidžani su gotovi.
403 Forbidden