Recept i priprema /

Punjeni patlidžani sa salatom savršeni ručak

Kako se pripremaju punjeni patlidžani? Iskoristite ih dok su u sezoni tako da napravite punjene patlidžane. Ovaj specijalitet oduševit će cijelu obitelj.

18.8.2022.
14:07
VOYO logo

Probajte ove ukusne punjene patlidžane za svjež i kreativan obrok. Evo kako se pripremaju punjeni patlidžani.

Sastojci za punjene patlidžane:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 veća patlidžana
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 glavica luka nasjeckana
  • 2 zgnječena češnja češnjaka
  • 2 žličice začina
  • 300 g mljevene janjetine
  • pola šalice riže
  • 3/4 šalice koncentrata od rajčice
  • pola šalice goveđeg temeljca
  • 100 g fete, izmrvljene
  • poprskati maslinovim uljem
  • 2 žlice lišća korijandera

Priprema punjenih patlidžana:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Uzdužno prepolovite patlidžane. Izrežite rub širine 1 cm oko ruba svake polovice patlidžana. Napravite rez unutar obruba u dijamantnom obliku. Koristite kuglicu za dinju ili čajnu žličicu da izvadite meso patlidžana. Nasjeckajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte ulje u velikoj dubokoj tavi na srednje jakoj vatri. Kuhajte luk 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte češnjak i marokanske začine. Kuhajte uz miješanje 30 sekundi. Dodajte nasjeckani patlidžan. Kuhajte 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte mljeveno meso kako biste pripremili punjene patlidžane. Kuhajte, miješajući drvenom kuhačom da se razbiju grudice, 5 minuta ili dok mljeveno meso ne promijeni boju. Umiješajte rižu, pasatu i temeljac.

Stavite ljuske od patlidžana na lagano podmazan pleh i napunite smjesom od mljevenog mesa kako biste pripremili punjene patlidžane. Pokrijte folijom i pecite 45 min. Otklopite, pospite fetom i poprskajte maslinovim uljem. Kuhajte još 15 minuta ili dok patlidžan ne omekša, a vrh ne postane zlatan. Odozgo stavite korijander. Vaši punjeni patlidžani su gotovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo