Povrće /

Punjeni patlidžan kao predjelo ili prilog uz glavno jelo

Image

Punjeni patlidžani odličan su izbor kao predjelo ili prilog uz glavno jelo. Kako pripremiti punjene patlidžane?

29.11.2021.
14:28
VOYO logo

Ako govorimo o patlidžanu, on se najčešće sprema kao pohani patlidžan. Zato morate isprobati ovaj punjeni patlidžan koji će i više nego ispuniti sva vaša očekivanja.

Sastojci potrebni za nadjev:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 dkg mljevenog mesa
  • glavica luka
  • ulje
  • sol
  • papar
  • pasirana rajčica
  • 10 dkg sira za ribanje

Recept za punjene patlidžane:

Patlidžane operite i prepolovite na pola. Izvadite van sredinu i sačuvajte je. Patlidžane nasolite i poredajte na lim za pečenje. Pecite ih oko 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme dok se patlidžani peku, zagrijate ulje, popržiti luk i na njega dodati mljeveno meso. Začinite sa soli, paprom i začinima po želji. Kada je mljeveno meso skoro gotovo dodajte malo pasirane rajčice kako bi nadjev bio sočniji.

Patlidžane napunite nadjevom koji ste napravili do vrha i posipajte ih naribanim sirom.

Zapecite ih pola sata u pećnici na 200 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo