Nježne lignje punjene mješavinom mekih krušnih mrvica i pancete, a zatim zapečene u laganom marinara umaku su mediteranski recept koji će vas oduševiti. Ovaj recept za jednostavne punjene lignje u pećnici jednostavan je za napraviti i izuzetno ukusan.
Sastojci potrebni da se pripreme ukusne punjene lignje u pećnici su:
- 1 kg lignji
- 1 žlica maslinovog ulja
- 50 grama pancete
- 1/4 šalice luka
- 2 do 3 režnja češnjaka
- 1/4 šalice svježeg peršina
- 1-1/4 šalice mekih krušnih mrvica
- 1 jaje
- Sol i svježe mljeveni crni papar
- 1 i pol šalica gotovog marinara umaka
Kako biste pripremili punjene lignje u pećnici najprije zagrijte pećnicu na 190°C. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte pancetu i pirjajte dok ne počne rumeniti. Dodajte luk i nastavite pirjati, 2 minute. Dodajte češnjak i pirjajte dok luk ne omekša i postane proziran, a češnjak ne zamiriše, još 1 do 2 minute. Nadjev za punjene lignje maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
U veliku zdjelu stavite peršin, krušne mrvice, jaje, 1/4 žličice soli i papra. Dodajte smjesu od pancete i lagano sjedinite. Stavite nadjev u lignje do otprilike i pričvrstite ih čačkalicom. Nakon toga premažite plitku posudu koja je dovoljno velika da u nju stanu lignje jednu do druge sprejom za kuhnaje. Na dno pripremljene posude žlicom stavite tanki sloj marinare. Rasporedite lignje u jednom sloju dodajte marinaru na vrh. Čvrsto pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici 30 minuta. Dok se lignje peku, skuhajte tjesteninu.
Kada se lignje ispeku, pomiješajte ih s kuhanom tjesteninom i poslužite. Ovaj recept za punjene lignje iz pećnice je gotov i lignje su spremne za posluživanje.