Punjena paprika jelo je koje se kuha od davnina. Vrlo je ukusno, a kombincija mljevenog mesa u paprici daje poseban dojam ovom jelu.
Iako je priprema nešto zahtjevnija, rezultat je ukusno jelo.
Punjena paprika sastojci:
- 4 velike paprike
- žlica riže
- 50 dkg miješanog mljevenog mesa
- glavica luka
- žlica peršina
- lovorov list
- jaje
- 3 češnja češnjaka
- 7 dcl pasirane rajčice
- sol
- papar
- šećer
Punjena paprika priprema:
Paprili operite i očistite od koštica.
U posudi izmiješajte mljeveno meso s jajetom, rižžom, lukom, češnjakom, peršinom. Začinite sa soli i paprom.
Dobivenom smjesom napunite paprike.
Na maslinovom ulju pržite brašno i dodajte rajčicu, vodu, sol, papar, lovorov list. Neka provijre.
DOdajte punjenu papriku i kuhajte sve zajedno oko 45 minuta. Ako je potrebno podijte s vodom.
Punjena paprika je gotova, servirajte ju dok je topla.