Punjena paprika
Punjena paprika jelo je koje se kuha od davnina. Vrlo je ukusno, a kombincija mljevenog mesa u paprici daje poseban dojam ovom jelu.
Iako je priprema nešto zahtjevnija, rezultat je ukusno jelo.
Punjena paprika sastojci:
4 velike paprike
žlica riže
50 dkg miješanog mljevenog mesa
glavica luka
žlica peršina
lovorov list
jaje
3 češnja češnjaka
7 dcl pasirane rajčice
sol
papar
šećer
Punjena paprika priprema:
Paprili operite i očistite od koštica.
U posudi izmiješajte mljeveno meso s jajetom, rižžom, lukom, češnjakom, peršinom. Začinite sa soli i paprom.
Dobivenom smjesom napunite paprike.
Na maslinovom ulju pržite brašno i dodajte rajčicu, vodu, sol, papar, lovorov list. Neka provijre.
DOdajte punjenu papriku i kuhajte sve zajedno oko 45 minuta. Ako je potrebno podijte s vodom.
Punjena paprika je gotova, servirajte ju dok je topla.
403 Forbidden