Jeste li probali sami napraviti proteinski kruh bez glutena? Ako niste vrijeme je da napravite domaći proteinski kruh i to bez glutena. Recept za pripremu kruha je vrlo jednostavana, a kruh je gotov za manje od sat vremena.
Proteinski kruh bez glutena sastojci:
- 25 dkg brašna od heljde
- 15 dkg brašna od slanutka
- 5 dkg tapioka škroba
- 2 žličice praška za pecivo bez glutena
- žličica soli
- 4 jaja
- 250 ml bademovog mlijeka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 15 dkg proteinskog praška po izboru
Proteinski kruh bez glutena priprema:
Pomiješajte brašno od heljde, brašno od slanutka, tapioka škroba, prašak za pecivo i sol. Zasebno umutite jaja, mlijeko i maslinovo ulje.
Napravite glatku smjesu od svih sastojaka, dodajte proteinski prah i premjestite u lim za pečenje.
Pecite kruh na 180 stupnjeva Celzijusa oko 45 minuta. Proteinski kruh bez glutena je gotov, ohladite ga i poslužite.