Kuharica / Pripremite sočnu jesensku pitu od krušaka i jabuka

Image
Foto: Pixabay

Tražite savršeni jesenski recept za pite? Pita od krušaka i jabuka neće vas razočarati. Saznajte kako se priprema sočna pita od krušaka i jabuka.

10.8.2023.
10:35
Pixabay
VOYO logo

Ova pita od krušaka i jabuka stvarno govori donosi jesenski ugođaj. Kada je riječ o vrsti jabuka i krušaka, najbolje je koristiti čvrsto, ali ne pretvrdo voće. Voće ne morate guliti, ali ako ogulite jabuke, tada je najbolje oguliti i kruške.

Sastojci za pitu od krušaka i jabuka su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Tijesto za pitu s duplim korama
  • 3 srednje zrele kruške, oguljene i tanko narezane
  • 3 srednje jabuke, oguljene i tanko narezane
  • 240 grama šećera, podijeljeno
  • 1 žličica soka od limuna
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 3 žlice maslaca
  • 1 žličica punomasnog mlijeka

Kada želite pripremiti pitu od krušaka i jabuka najprije obložite tanjur za pitu s donjim tijestom te odrežite višak. U velikoj zdjeli pomiješajte kruške, jabuke, 230 grama šećera, limunov sok, cimet i muškatni oraščić. Prebacite smjesu na koru i pokapajte maslacem. Razvaljajte preostalo tijesto da stane na vrh pite i izrežite proreze u tijestu. Po želji dodajte ukrasne izreze. Premažite mlijekom i pospite preostalim šećerom. Rubove labavo prekrijte folijom. Pecite pitu od krušaka i jabuka na 175°C oko 30 minuta. Uklonite foliju i pecite 30-35 minuta duže ili dok korica ne porumeni. Ohladite pitu od krušaka i jabuka na rešetki prije posluživanja. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo