Pripremite piletinu iz Zemlje izlazećeg sunca
Piletina Teriyaki
Batake nemojte soliti jer je soja sos dovoljno slan, zarežite ih po dužini da termička obrada bude što kraća.
8 kom pilećih bataka
1 dcl soja sosa
1 dcl vode
5 dkg gustina
8 dkg češnjaka
6 dkg đumbira
6 dkg smeđeg šećera
list korijandera
Umak napravite tako da u lonac stavite soja sos i jednaku količinu vode. Dodajte smeđi šećer , naribani đumbir te češnjak u komadu. Pustite da sve lagano zakipi. Gustin promiješajte u hladnoj vodi i po malo ga umiješajte u umak dok ne postane sirupast.
Batake nemojte soliti jer je soja sos dovoljno slan, zarežite ih po dužini da termička obrada bude što kraća. Nakon 5 minuta okrenite meso na drugu stranu. Kad je meso gotovo, dodajte umak i pustite da kuha 2 minute dok umak prođe kroz piletinu.
Piletinu izvadite na tanjur i prelijte ostatkom umaka te po želji dodajte malo svježeg korijandera.
Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.
403 Forbidden