Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
NEŠTO SASVIM NOVO /

Pripremite piletinu iz Zemlje izlazećeg sunca

'Kuhar i pol' pokazao je kako spremiti piletinu u Teriyaki sosu. Riječ je o japanskom sosu na bazi soja sosa.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Piletina Teriyaki

SASTOJCI:

Batake nemojte soliti jer je soja sos dovoljno slan, zarežite ih po dužini da termička obrada bude što kraća.

8 kom pilećih bataka

1 dcl soja sosa

1 dcl vode

5 dkg gustina

8 dkg češnjaka

6 dkg đumbira

6 dkg smeđeg šećera

list korijandera

 

PRIPREMA:

Umak napravite tako da u lonac stavite soja sos i jednaku količinu vode. Dodajte smeđi šećer , naribani đumbir te češnjak u komadu. Pustite da sve lagano zakipi. Gustin promiješajte u hladnoj vodi i po malo ga umiješajte u umak dok ne postane sirupast.

Batake nemojte soliti jer je soja sos dovoljno slan, zarežite ih po dužini da termička obrada bude što kraća. Nakon 5 minuta okrenite meso na drugu stranu. Kad je meso gotovo, dodajte umak i pustite da kuha 2 minute dok umak prođe kroz piletinu.

Piletinu izvadite na tanjur i prelijte ostatkom umaka te po želji dodajte malo svježeg korijandera.

Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike