NEŠTO SASVIM NOVO / Pripremite piletinu iz Zemlje izlazećeg sunca

'Kuhar i pol' pokazao je kako spremiti piletinu u Teriyaki sosu. Riječ je o japanskom sosu na bazi soja sosa.

9.4.2013.
18:00
VOYO logo

Piletina Teriyaki

SASTOJCI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Batake nemojte soliti jer je soja sos dovoljno slan, zarežite ih po dužini da termička obrada bude što kraća.

  1. 8 kom pilećih bataka
  2. 1 dcl soja sosa
  3. 1 dcl vode
  4. 5 dkg gustina
  5. 8 dkg češnjaka
  6. 6 dkg đumbira
  7. 6 dkg smeđeg šećera
  8. list korijandera
Image
Foto: RTL

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umak napravite tako da u lonac stavite soja sos i jednaku količinu vode. Dodajte smeđi šećer , naribani đumbir te češnjak u komadu. Pustite da sve lagano zakipi. Gustin promiješajte u hladnoj vodi i po malo ga umiješajte u umak dok ne postane sirupast.

Batake nemojte soliti jer je soja sos dovoljno slan, zarežite ih po dužini da termička obrada bude što kraća. Nakon 5 minuta okrenite meso na drugu stranu. Kad je meso gotovo, dodajte umak i pustite da kuha 2 minute dok umak prođe kroz piletinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piletinu izvadite na tanjur i prelijte ostatkom umaka te po želji dodajte malo svježeg korijandera.

Image
Foto: RTL

Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo