Piletina Teriyaki
SASTOJCI:
Batake nemojte soliti jer je soja sos dovoljno slan, zarežite ih po dužini da termička obrada bude što kraća.
- 8 kom pilećih bataka
- 1 dcl soja sosa
- 1 dcl vode
- 5 dkg gustina
- 8 dkg češnjaka
- 6 dkg đumbira
- 6 dkg smeđeg šećera
- list korijandera
PRIPREMA:
Umak napravite tako da u lonac stavite soja sos i jednaku količinu vode. Dodajte smeđi šećer , naribani đumbir te češnjak u komadu. Pustite da sve lagano zakipi. Gustin promiješajte u hladnoj vodi i po malo ga umiješajte u umak dok ne postane sirupast.
Batake nemojte soliti jer je soja sos dovoljno slan, zarežite ih po dužini da termička obrada bude što kraća. Nakon 5 minuta okrenite meso na drugu stranu. Kad je meso gotovo, dodajte umak i pustite da kuha 2 minute dok umak prođe kroz piletinu.
Piletinu izvadite na tanjur i prelijte ostatkom umaka te po želji dodajte malo svježeg korijandera.
Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.