Carpaccio i tartar od brancina
SASTOJCI:
Dressing za carpaccio napravite tako da šećer, rižin ocat, soja sos i limunov sok stavite u odvojenu posudu, miješajte sve dok se šećer ne otopi.
- file svježeg brancina
- ocat od riže
- pušlek rotkvica
- 2 kom mladog luka
- 1 limun
- 1 žlica šećera
- soja sos
- sol
- papar
- svježi kopar
PRIPREMA:
Za carpaccio brancin narežite na tanke ploške. Za tartar brancin
narežite na sitne kockice, stavite u zdjelu i dodajte limunovog
soka, par kapi soja sosa i par kapi rižinog octa. Sve zajedno
promiješajte i ostavite tartar sa strane.
Dressing za carpaccio napravite tako da šećer, rižin ocat, soja
sos i limunov sok stavite u odvojenu posudu, miješajte sve dok se
šećer ne otopi. Rotkvice i mladi luk narežite na tanke ploške i
dodajte ih u dressing. Sve dobro promiješajte i smjesu prelijte
preko carpaccia.
Cijelu pripremu ovoga ukusnog jela možete pogledati u našem video prilogu.