Kulinarstvo /

Pripremite domaći umak od mrkve i obogatite svoje obroke

Image
Foto: Pixabay

Umak od mrkve je savršen izbor za ljubitelje povrća i svježeg okusa. Otkrijte kako se priprema kremast umak od mrkve.

1.7.2023.
10:20
Pixabay
VOYO logo

Umak od mrkve je nevjerojatno gust i kremast. Pikantan je, s daškom prirodne slatkoće od mrkve. Umak od mrkve možete koristiti kao umak za tjesteninu, ali odlično ide i preliven preko piletine, ribe, krumpira, riže ili bilo kojeg povrća.

Sastojci za recept za umak od mrkve su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslaca, posoljenog
  • 120 grama luka
  • 1 mljeveni češanj češnjaka
  • 2 srednje mrkve, oguljene i narezane na kockice
  • ½ žličice sušenog origana
  • 1 žlica brašna
  • 120 ml umaka od rajčice
  • 240 ml povrtnog temeljca
  • sol i papar, po ukusu

Kada pripremate umak od mrkve najprije ogulite i narežite mrkvu i luk na kockice. Nasjeckajte češnjak. Zagrijte srednji lonac na srednje niskoj temperaturi. Dodajte maslac da se otopi. Zatim dodajte mrkvu, luk i češnjak i pojačajte vatru na srednje jaku. Promiješajte i kuhajte 4-5 minuta dok luk ne postane proziran. Dodajte sušeni origano i brašno te pomiješajte da se sjedini. Zatim dodajte umak od rajčice i juhu. Pustite da zavrije, zatim smanjite vatru na najslabiju i kuhajte poklopljeno 10-15 minuta dok mrkva ne omekša. Prebacite umak u blender, miksajte umak dok ne postane glatko. Umak od mrkve već je gotov i spreman je za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo