Kulinarstvo /

Pripremite aromatičnu svinjetinu u umaku iz pećnice

Image
Foto: Pixabay

Svinjetina u umaku iz pećnice je pravi gastronomski užitak. Saznajte kako pripremiti pečenu svinjetinu koja će se topiti u ustima, uz dodatak ukusnog umaka koji će nadopuniti aromu i okus svinjetine.

1.7.2023.
10:18
Pixabay
VOYO logo

Nježni, sočni svinjski file, pržen do zlatne boje, a zatim pečen u umaku od meda i češnjaka dok ne postane sočan iznutra čini ovaj recept savršenim. Ovaj recept za svinjetinu u umaku iz pećnice gotov je za svega 30 minuta.

Sastojci za svinjetinu u umaku iz pećnice su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1kg svinjskog filea
  • 1 i pol žlica maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, vrlo sitno nasjeckana
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice paprike
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice crnog papra
  • 3 žlice jabukovače
  • 1 i pol žlica sojinog umaka
  • 100 grama meda

Kada pripremate svinjetinu u umaku iz pećnice najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte u posudici češnjak u prahu, papriku, sol i papar te začinite svinjetinu mješavinom začina. Zagrijte ulje u velikoj tavi otpornoj na pećnicu na jakoj vatri. Dodajte svinjetinu i pržite dok posvuda ne porumeni. Kad je svinjetina skoro pečena, gurnite je na stranu, dodajte češnjak i pecite dok ne porumeni. Ulijte umak te jednom okrenite svinjetinu i odmah je stavite u pećnicu. Pecite svinjetinu u umaku u pećnici 15 do 18 minuta. Izvadite svinjetinu na tanjur, pokrijte folijom i ostavite 5 minuta. Stavite tavu s umakom na štednjak na srednje jaku vatru, lagano kuhajte 3 minute dok tekućina ne postane rijedak sirup. Maknite sa štednjaka, stavite svinjetinu i okrenite da se obloži umakom. Svinjetinu narežite na deblje ploške i poslužite s umakom. Svinjetina u umaku iz pećnice je spremna za jelo. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo