Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Azijska kuhinja /

Kako napraviti domaći preljev za sushi?

Želite dodatno začiniti sushi domaćim preljevom? Donosimo ukusan i jednostavan recept za pripremu preljeva za sushi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sushi je tradicionalno japansko jelo koje se sastoji od riže za sushi i različitih sastojaka kao što su sirovo riba, povrće ili jaja. Uz rižu, ključan element sushi-a je i preljev koji se koristi za dodatni okus i aromu. Ovisno o preferencijama, preljevi se mogu razlikovati od umaka od soje, umaka od ribe, do začinjenih umaka poput wasabija ili garija. No, kada želite pripremiti domaći preljev za sushi potrebno vam je:

2 žlice rižinog octa

2 žlice šećera

1 žličica soli

Kada pripremate domaći preljev za sushi najprije u manjoj zdjeli pomiješajte rižin ocat, šećer i sol. Dobro promiješajte dok se šećer i sol ne otopi. Stavite smjesu na štednjak na srednju vatru i zagrijavajte dok se smjesa ne zgusne i postane ljepljiva, što bi trebalo trajati oko 5 minuta. Maknite smjesu s vatre i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi prije nego što je koristite za sushi. Ovaj jednostavan preljev možete prilagoditi svom ukusu dodavanjem drugih sastojaka poput ribljeg umaka, wasabija ili svježeg đumbira.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike