Recept i priprema / Losos sa medom i češnjakom kao glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Priprema lososa sa medom i češnjakom vrlo je jednostavna. Jelo je gotovo za 20 minuta, a vrlo ukusno i zasitno.

18.4.2022.
10:47
Pixabay
VOYO logo

Savršen slatki i slani umak sa 5 sastojaka od češnjaka s daškom limuna postat će vam novi omiljeni način za pripremu lososa. Priprema lososa na ovaj način gotova je za svega 20 minuta, a rezultat je savršeno pečeni losos u ukusnom umaku. Kako se priprema losos?

Sastojci potrebni za pripremu lososa sa medom i češnjakom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 fileta lososa
  • 1/2 žličice paprike
  • 2 žlice maslaca
  • 4 češnja češnjaka
  • 4 žlice meda
  • 1 žlica vode
  • 2 žličice sojinog umaka
  • 1 žlica svježe cijeđenog soka od limuna
  • limuna
  • sol i papar

Priprema lososa započinje zagrijavanjem pećnice. Postavite rešetku pećnice na sredinu svoje pećnice. Zagrijte pećnicu na postavke pečenja na srednjoj vatri. Losos začinite solju, paprom i paprikom i stavite sa strane. Zagrijte maslac u tavi na srednje jakoj vatri dok se ne otopi. Dodajte češnjak i pirjajte oko minutu, dok ne zamiriše. Ulijte med, vodu i soja sos te pustite da se okusi zagrije i sjedine. Dodajte sok od limuna i sve zajedno dobro promiješajte da se svi okusi sjedine.

Kada je umak za lososa gotov, vrijeme je da se pripremi losos. Dodajte odreske lososa u umak u tavi i pecite svaki file 3-4 minute ili dok ne porumeni, dok vrhove podlijevate sokom iz tave. Začinite solju i paprom. Međutim, priprema lososa još nije gotova. Još jednom premažite lososa umakom pa stavite tavu u pećnicu da se peče još 5-6 minuta, odnosno dok se vrhovi lososa lijepo ne pouglje, a losos pečen po vašoj želji. Priprema lososa sa medom i češnjakom već je gotova i losos je spreman za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo