Kada jesen pokuca na vrata, to znači samo jedno, a to je priprema dinstanog kiselog kupusa barem jednom tjedno. Kako bi vaš dinstani kiseli kupus bio ukusniji, potrebno je pripremiti pravi prilog. Krumpir s kobasicama čini savršen prilog uz dinstani kiseli kupus.
Sastojci potrebni da se pripremi prilog uz dinstani kupus su:
- 2 žlice neslanog maslaca
- 750 grama mladog krumpira, izrezanog na kockice debljine 2 cm
- 1 žlica maslinovog ulja
- 400 grama kranjske kobasice, narezane na komade debljine 2 cm
- 50 grama luka, narezanog na kockice
- 120 grama paprike, narezane na kockice
- Pola žličice talijanskog začina
- Pola žličice češnjaka u prahu
- ¼ žličice luka u prahu
- Sol i papar, po ukusu
Kako biste pripremili prilog uz dinstani kupus najprije zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte maslac, i ostavite da se otopi. Nakon što se maslac otopi, dodajte krumpir u ravnomjernom sloju. Ostavite ih da porumene s jedne strane, s preokrenutom stranom tako da suprotna strana može porumenjeti. Nastavite pržiti krumpir dok ne postane smeđ i hrskav, oko 12 do 15 minuta. Krumpir gurnite na jednu stranu tave, dodajte ulje i kobasicu.
Pržite kobasicu dok lagano ne porumeni, oko 5 do 7 minuta. Pomiješajte luk, zelenu papriku, crvenu papriku, talijanske začine, češnjak u prahu, luk u prahu, sol i papar. Kuhajte 3 do 5 minuta dok sastojci za prilog uz dinstani kupus ne omekšaju. Ovaj prilog za dinstani kupus je gotov i spreman za posluživanje uz dinstani kupus. Dobar tek!