Kuharica /

Povrće na žaru s umakom od bosiljka i češnjaka savršen prilog

Image
Foto: Pixabay

Kombinacija različitog povrća pripremljenog na žaru s umakom od bosiljka i češnjaka daje savršeni prilog. Kako se priprema povrće na žaru donosi recept.

1.6.2023.
15:39
Pixabay
VOYO logo

Povrće pripremljeno na žaru često se priprema za prilog. Obogatite ovaj prilog i napravite ga u kombinaciji s umakom od bosiljka i češnjaka. Kako se radi povrće na žaru s umakom od bosiljka i češnjaka otkriva recept. Za pripremu ovog priloga trebat će 20 minuta.

Sastojci za povrće na žaru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • vezica šparoga
  • 8 cherry rajčica
  • 25 dkg gljiva
  • 2 klipa kukuruza
  • 2 tikvice
  • sol
  • papar

Umak od bosiljka i češnjaka:

  • 1/2 šalice maslinogo ulja
  • 2 žlice octa - vinski ili jabučni
  • žličica senfa
  • 2 češnja češnjaka
  • nekoliko listova bosiljka
  • malo svježeg lišća peršina
  • sol
  • papar

Povrće na žaru priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte roštilj.

Narežite povrće. Napravite umak od maslinovog ulja, octa, senfa, češnjaka, bosiljka i peršina. Sve sastojke stavite u blender i začinite sa soli i paprom. Kada dobijete glatku smjesu umak je gotov.

Maslinovim uljem premažite šparoge, rajčice, gljive, kukuruz i tikvice. Začinite sa soli i paprom.

Stavite na žar i pecite oko 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povrće pečeno na žaru poslužite uz umak od bosiljka i češnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo