Povrće pripremljeno na žaru često se priprema za prilog. Obogatite ovaj prilog i napravite ga u kombinaciji s umakom od bosiljka i češnjaka. Kako se radi povrće na žaru s umakom od bosiljka i češnjaka otkriva recept. Za pripremu ovog priloga trebat će 20 minuta.
Sastojci za povrće na žaru:
- 3 žlice maslinovog ulja
- vezica šparoga
- 8 cherry rajčica
- 25 dkg gljiva
- 2 klipa kukuruza
- 2 tikvice
- sol
- papar
Umak od bosiljka i češnjaka:
- 1/2 šalice maslinogo ulja
- 2 žlice octa - vinski ili jabučni
- žličica senfa
- 2 češnja češnjaka
- nekoliko listova bosiljka
- malo svježeg lišća peršina
- sol
- papar
Povrće na žaru priprema:
Zagrijte roštilj.
Narežite povrće. Napravite umak od maslinovog ulja, octa, senfa, češnjaka, bosiljka i peršina. Sve sastojke stavite u blender i začinite sa soli i paprom. Kada dobijete glatku smjesu umak je gotov.
Maslinovim uljem premažite šparoge, rajčice, gljive, kukuruz i tikvice. Začinite sa soli i paprom.
Stavite na žar i pecite oko 5 minuta.
Povrće pečeno na žaru poslužite uz umak od bosiljka i češnjaka.