Stižemo europske metropole / Postaje li Zagreb gastro središte i što sve možete probati u metropoli?

Image
Foto: Thinkstock
Image
Foto: Thinkstock

Svakih nekoliko tjedana Zagreb postaje bogatiji za još jednu gastro destinaciju. Stižemo li europske gastro trendove?

24.4.2018.
10:59
Thinkstock
VOYO logo

Poseban je doživljaj na putovanju doživjeti kuhinju druge zemlje i kulture, a europske metropole u svojim centrima nude pregršt malih bistroa i zalogajnica koje omogućuju takvo iskustvo. Izgleda da i Zagreb napokon počinje hvatati trend street gastronomije nakon dugog oslanjanja na gastronomske divove poput restorana Boban, Carpaccio, Time i ostalih.

U posljednjih se nekoliko godina zagrebačka gastroscena uhvatila u koštac s gastronomskim novitetima, koji su već uobičajeni u europskim središtima, poput omleterija, romantičnih pekara s bogatim kroasanima i muffinima i punjenih peciva bagels.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

(FOTO: Thinkstock)

Ne postoji šarmantnije mjesto od slastičarnice Korica koja podsjeća na scene iz serije Seks i grad. Dok čitate vodeće modne magazine koji će vam se pronaći na stoliću, poput Vogue i Elle, morate probati fantastični cruffin. U sklopu slastičarnice Torte&To u ponudi se našlo slavno punjeno pecivo odnosno bagel, koje je osvojilo svijet, a  dolazi u svakakvim okusnim kombinacijama. Spomenimo i prvu zagrebačku omleteriju Eggspress koja nam konačno nudi specijalitete od jaja poput engleskog doručka i Benedict eggs

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

(FOTO: Thinkstock)

Ono što ostaje upitno jesu cijene koje nerijetko znaju biti previsoke. Dakako, pozitivno je što smo uhvatili vlak jednostavne, a unikatne kuhinje, ali pratiti londonske ili berlinske cjenovne standarde, ipak još uvijek, nema smisla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo