Poseban je doživljaj na putovanju doživjeti kuhinju druge zemlje i kulture, a europske metropole u svojim centrima nude pregršt malih bistroa i zalogajnica koje omogućuju takvo iskustvo. Izgleda da i Zagreb napokon počinje hvatati trend street gastronomije nakon dugog oslanjanja na gastronomske divove poput restorana Boban, Carpaccio, Time i ostalih.
U posljednjih se nekoliko godina zagrebačka gastroscena uhvatila u koštac s gastronomskim novitetima, koji su već uobičajeni u europskim središtima, poput omleterija, romantičnih pekara s bogatim kroasanima i muffinima i punjenih peciva bagels.
(FOTO: Thinkstock)
Ne postoji šarmantnije mjesto od slastičarnice Korica koja podsjeća na scene iz serije Seks i grad. Dok čitate vodeće modne magazine koji će vam se pronaći na stoliću, poput Vogue i Elle, morate probati fantastični cruffin. U sklopu slastičarnice Torte&To u ponudi se našlo slavno punjeno pecivo odnosno bagel, koje je osvojilo svijet, a dolazi u svakakvim okusnim kombinacijama. Spomenimo i prvu zagrebačku omleteriju Eggspress koja nam konačno nudi specijalitete od jaja poput engleskog doručka i Benedict eggs.
(FOTO: Thinkstock)
Ono što ostaje upitno jesu cijene koje nerijetko znaju biti previsoke. Dakako, pozitivno je što smo uhvatili vlak jednostavne, a unikatne kuhinje, ali pratiti londonske ili berlinske cjenovne standarde, ipak još uvijek, nema smisla.
Pročitajte još:
- Hrana bez glutena: Zagreb dobio prvi standardizirani gluten free restoran
- Provjerili smo kako izgledaju ćevapi kad ih rade braća sa Šri Lanke
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!