Naš recept za posni ručak je lazanje od špinata s artičokama. Ove lazanje napravljene su od mješavine artičoka i špinata kuhanih s juhom od povrća, lukom i češnjakom. Smjesa je slojevita s rezancima za lazanje, umakom od tjestenine, sirom mozzarella i prekrivena izmrvljenom fetom.
Sastojci potrebni za ovaj ukusni posni ručak su nekuhani rezanci za lazanje, 1 nasjeckan luk, 4 režnja češnjaka, juha od povrća, svježi ružmarin, marinirano srce artičoke, 1 pakiranje smrznutog špinata, 1 staklenka umaka za tjesteninu od rajčice, 3 šalice narezanog sira mozzarelle, 1 pakiranje feta sira te sol i papar.
Za pripremiti ovaj posni ručak najprije zagrijte pećnicu 175°C. Poprskajte posudu za pečenje sprejom za kuhanje. Zagrijte veliki lonac lagano posoljene vode. Dodajte rezance i kuhajte 8 do 10 minuta ili dok ne bude savršene teksture. Zatim ih ocijedite.
Poprskajte veliku tavu raspršivačem za kuhanje i zagrijte na srednje jakoj temperaturi. Luk i češnjak pirjajte 3 minute ili dok luk ne omekša. Umiješajte juhu i ružmarin te sve zajedno prokuhajte. Umiješajte srca artičoka i špinat i smanjite vatru, poklopite i pirjajte 5 minuta. Umiješajte umak od tjestenine.
1/4 mješavine artičoke rasporedite na dno pripremljene posude za pečenje i prekrijte s 3 kuhana rezanca. Po rezancima pospite 3/4 šalice sira mozzarelle. Ponovite slojeve još 2 puta, završavajući mješavinom artičoka i sirom mozzarella. Po vrhu pospite izmrvljenu fetu. Posni ručak pecite, poklopljeno, 40 minuta. Otkrijte i pecite još 15 minuta ili dok ne postane vruće i ne napravi pjenušavo. Pustite da odstoji 10 minuta prije rezanja.
Ovaj posni ručak zdrav je i dovoljno zasitan da nahrani čitavu obitelj.