Pohani patlidžani kao glavno jelo bez mesa
Pohani patlidžan je jednostavan i ukusan prilog ili predjelo. Narezani patlidžan lagano popržen u ukusnoj mješavini krušnih mrvica od parmezana je pravo bogatstvo.
Sastojci za pohane patlidžane:
2-3 patlidžana
1 žličica soli
60 g krušnih mrvica
1,5 žlica svježe ribanog parmezana
80 g brašna
2 jaja
50 g biljnog ulja za prženje
Kako se pripremaju pohani patlidžani?
Stavite narezani patlidžan u veliku zdjelu i pospite ga solju, ostavite da odstoji 20 minuta. Zatim ocijedite, ali nemojte ispirati.
U manjem tanjuru pomiješajte krušne mrvice i parmezan, u drugom tanjuru dobro umutite jaja, u trećem dodajte brašno. Ploške patlidžana prvo umočite u brašno, zatim u jaje, pa dobro premažite smjesom od prezla.
Pržite na vrelom ulju par minuta sa svake strane dok ne porumene. Ocijedite na tanjuru obloženom papirnatim ručnikom. Pohani patlidžani su gotovi. Poslužite pohane patlidžane koje možete po želi posoliti.
403 Forbidden