Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Pohani patlidžani kao glavno jelo bez mesa

Zašto ne biste pripremili pohane patlidžane i iznenadili cijelu obitelj? Kako se pripremaju pohani patlidžani?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pohani patlidžan je jednostavan i ukusan prilog ili predjelo. Narezani patlidžan lagano popržen u ukusnoj mješavini krušnih mrvica od parmezana je pravo bogatstvo.

Sastojci za pohane patlidžane:

2-3 patlidžana

1 žličica soli

60 g krušnih mrvica

1,5 žlica svježe ribanog parmezana

80 g brašna

2 jaja

50 g biljnog ulja za prženje

Kako se pripremaju pohani patlidžani?

Stavite narezani patlidžan u veliku zdjelu i pospite ga solju, ostavite da odstoji 20 minuta. Zatim ocijedite, ali nemojte ispirati.

U manjem tanjuru pomiješajte krušne mrvice i parmezan, u drugom tanjuru dobro umutite jaja, u trećem dodajte brašno. Ploške patlidžana prvo umočite u brašno, zatim u jaje, pa dobro premažite smjesom od prezla.

Pržite na vrelom ulju par minuta sa svake strane dok ne porumene. Ocijedite na tanjuru obloženom papirnatim ručnikom. Pohani patlidžani su gotovi. Poslužite pohane patlidžane koje možete po želi posoliti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike