Borovnice, tamno grožđe i crni ribizl vrlo su popularne i zdrave vrste plavog voća. Borovnice ukusno plavo voće prepuno je hranjivih tvari. Niskokalorične su, bogate vlaknima i pune su esencijalnih mikronutrijenata, poput mangana, vitamina C i K. Ove ukusne bobice bogate su antocijanima, koji su moćni antioksidansi te pomažu u stvaranju imuniteta, a ujedno štite i vašu DNK od slobodnih radikala
Tamno grožđe može se jesti svježe ili koristiti za pravljenje vina, sokova i džemova. Ovo plavo voće dobrobiti pronalazi u brojnim biljnim spojevima koji djeluju kao antioksidans. Neke studije pokazuju da tamno grožđe i dobiveni sokovi mogu ojačati vaš imunološki sustav.
Crni ribiz također se ubraja u plavo voće. Bobice koje poprimaju plavkasto-ljubičaste nijanse, mogu se jesti svježe, sušene ili u džemovima i sokovima. Također ih možete pronaći u dodacima prehrani. Crni ribiz je posebno bogat vitaminom C, koji pozitivno utječe na borbu vašeg organizma protiv gripe ili prehlade.