Plavo voće /

Osnovne karakteristike i vrste plavog voća

Image
Foto: Pixabay

Borovnice su samo jedna vrsta plavog voća. Saznajte sve o plavom voću i njegovim dobrobitima.

31.1.2022.
13:13
Pixabay
VOYO logo

Borovnice, tamno grožđe i crni ribizl vrlo su popularne i zdrave vrste plavog voća. Borovnice ukusno plavo voće prepuno je hranjivih tvari. Niskokalorične su, bogate vlaknima i pune su esencijalnih mikronutrijenata, poput mangana, vitamina C i K. Ove ukusne bobice bogate su antocijanima, koji su moćni antioksidansi te pomažu u stvaranju imuniteta, a ujedno štite i vašu DNK od slobodnih radikala

Tamno grožđe može se jesti svježe ili koristiti za pravljenje vina, sokova i džemova. Ovo plavo voće dobrobiti pronalazi u brojnim biljnim spojevima koji djeluju kao antioksidans. Neke studije pokazuju da tamno grožđe i dobiveni sokovi mogu ojačati vaš imunološki sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crni ribiz također se ubraja u plavo voće. Bobice koje poprimaju plavkasto-ljubičaste nijanse, mogu se jesti svježe, sušene ili u džemovima i sokovima. Također ih možete pronaći u dodacima prehrani. Crni ribiz je posebno bogat vitaminom C, koji pozitivno utječe na borbu vašeg organizma protiv gripe ili prehlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo