Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Plavo voće /

Osnovne karakteristike i vrste plavog voća

Borovnice su samo jedna vrsta plavog voća. Saznajte sve o plavom voću i njegovim dobrobitima.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Borovnice, tamno grožđe i crni ribizl vrlo su popularne i zdrave vrste plavog voća. Borovnice ukusno plavo voće prepuno je hranjivih tvari. Niskokalorične su, bogate vlaknima i pune su esencijalnih mikronutrijenata, poput mangana, vitamina C i K. Ove ukusne bobice bogate su antocijanima, koji su moćni antioksidansi te pomažu u stvaranju imuniteta, a ujedno štite i vašu DNK od slobodnih radikala

Tamno grožđe može se jesti svježe ili koristiti za pravljenje vina, sokova i džemova. Ovo plavo voće dobrobiti pronalazi u brojnim biljnim spojevima koji djeluju kao antioksidans. Neke studije pokazuju da tamno grožđe i dobiveni sokovi mogu ojačati vaš imunološki sustav.

Crni ribiz također se ubraja u plavo voće. Bobice koje poprimaju plavkasto-ljubičaste nijanse, mogu se jesti svježe, sušene ili u džemovima i sokovima. Također ih možete pronaći u dodacima prehrani. Crni ribiz je posebno bogat vitaminom C, koji pozitivno utječe na borbu vašeg organizma protiv gripe ili prehlade.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike